Бедствията струват на света $ 300 млрд. годишно

Рейтинг:
0 0
В Япония се провежда конференция на ООН за реакции при бедствие

Светът губи по 300 млрд. долара годишно заради стихийни бедствия. Това стана ясно на конференция на ООН за предотвратяване на бедствията, която се провежда в Япония. Разговорите целят постигането на ново международно споразумение за действия в случай на бедствие.

Източник: БГНЕС В контекста на продължаващите катаклизми по света, генералният секретар на организацията Бан Ки-мун призова за повече помощ към най-бедните и уязвими групи.

"Това, което обсъждаме днес, представлява реалност за милиони по света. Трябва да се фокусираме върху техните нужди по време на преговорите за това споразумение."

Сред заплахите, визирани от генералния секретар на ООН, се нарежда и мощният циклон, ударил Вануату. Малкият остров в Тихия океан пострада от наводнения, които взеха човешки жертви и прекъснаха комуникациите между редица региони.

По време на конференцията в Япония стана ясно, че Бан Ки-мун е провел среща с президента на Вануату Болдуин Лонсдейл, който също участва в разговорите. Двамата са обсъдили ситуацията в островната страна, а Организацията на обединените нации има готовност да изпрати аварийни екипи към региона.

Конференцията в Япония идва само броени дни, след като Токио отбеляза четвъртата годишнина от жертвите на най-силното земетресение в историята на страната, както и последвалото цунами.  На 11 март 2011 г. повече от 18 500 души станаха жертва на природното бедствие.

Ужасът в Непал се повтори (ОБОБЩЕНИЕ)
Повече от 50 нови жертви и над 1200 ранени при ново силно земетресение в Непал. Трус с магнитуд 7,3...
Ебола дойде и в Италия
Италиански медицински работник беше приет в болница с вируса ебола. От здравното министерство на...
Йордан Бакалов поема военното разузнаване
Бившият служебен вътрешен министър Йордан Бакалов ще поеме служба "Военна информация" през...
Гей светофари шашкат във Виена (ВИДЕО)
Тематични хомосексуални светофари изненадаха жителите и гостите на Виена. Причината за странната...
Мъж се хвърли от блок и загина
Мъж се хвърли от осеметажен блок и загина. Инцидентът е станал около 20 ч. тази вечер в столичния...