Протест

Саркози под лупа и за финансирането на последната си кампания

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Срещу бившия френски президент вече разследване за търговия с влияние

Срещу бившия френски президент Никола Саркози тече още едно разследване, свързано с финансирането на кандидатпрезидентската му кампания през 2012 г., предаде Франс прес. То трябва да прецени законността на решението партията на Саркози "Съюз за народно движение" да плати вместо своя кандидат за президент глобата за надвишаване на лимита на разходите в кампанията.

Повод за разследването е становище на Националната комисия за разходите за кампании и политическото финансиране от декември 2012 г., в което се посочва, че Саркози е надвишил с 363 615 евро тавана на допустимите разходи, който е 22,6 млн. евро.

Той не е имал право да приеме наложената му глоба да бъде платена от неговата партия, а вместо това е трябвало да възстанови 153 хил. евро и да плати глоба, равна на сумата, с която е бил надвишен таванът.

Разходите за кампанията на Саркози се проучват от трима финансови съдии. Те проверяват съмненията за двойно счетоводство, при което една част от разноските на екипа на Саркози са били поети от неговата партия, както и за надписване на някои фактури от страна на една от наетите в кампанията фирми.

Миналата седмица срещу бившия френски президент започна официално разследване за търговия с влияние във връзка с финансирането на кампанията му през 2007 г. и аферата "Бетанкур".

Съпругата на актьора Джордж Клуни - Амал Аламудин беше посрещната от тълпа репортери като истинска...
Няма опасност за децата от "Стрелбище"
Няма опасност децата, които снощи намериха епруветки с кръв в столичния квартал "Стрелбище", да са...
Край Рупите почетоха Света Петка
Стотици хора се стекоха в църквата "Света Петка Българска" в местността Рупите. Освен храмовия си...
Прокуратурата разследва Цветан Василев за пране на пари
Прокуратурата разследва банкера Цветан Василев за пране на пари. Освен него, по това обвинение пред...
Бум на натровени с гъби в Пловдив
Бум на натровените от гъби, отчитат в Пловдив. В токсикологията са спасили четирима пациенти, а...