Метрото в Люлин вече е достъпно за хора с увреждания

Рейтинг:
0 0
Промяната дойде след репортаж на TV7 и NEWS7

Метростанция "Люлин" вече е достъпна за хора с увреждания. След репортаж на TV7 и NEWS7 общината ремонтира тротоарите и осигури безпроблемното придвижване на инвалидни колички до асансьора.

Преди месец Магдалена Милева ни потърси, за да сигнализира ,че високите тротоари затрудняват достъпа до асансьора на метростанция "Люлин". Екипът ни потърси съдействие от кмета на Люлин. Резултатът не закъсня. От две седмици тротоарът, по който се стига до асансьора на метростанцията е скосен на три места.

Сега Магдалена може да се придвижва със скутера без чужда помощ. Приятелите й също са доволни от ремонта, защото вече не им се налага да вдигат 70-килограмовият скутер. Заради многото коли, които паркират в района обаче, тротоарът започнал да се руши.

След като миналия месец ви показахме, че Магдалена не може да се качва със скутера в метрото без чужда помощ, ръководството на подземната железница е наредило на охраната да качва и сваля от мотрисите хората с инвалидни колички.

добави коментар
Бареков: Пловдивският кмет да подаде оставка
Кметът на Пловдив Иван Тотев трябва незабавно да подаде оставка, за да остави прокуратурата да си...
От 1000 "гербери" в Пловдив, 500 работят в общината
Продължават скандалните разкрития, свързани със записания тайно по време на семинар на ГЕРБ кмет на...
В момента:
Най-удивителните фотографии на National Geographic
14:00
Новини
14:10
Градове на бъдещето
14:30
Новини
22 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
8°C
Днес
Слънчево
Min: 6°C
Max: 24°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 22°C
22 октомври
На 22 октомври 1906 г. е положен първият камък на сградата на Варненския аквариум. Той е създаден по идея и с подкрепата на цар Фердинанд. Царят се...