Рапъри шмъркат дрога върху учебник

Рейтинг:
1 0
Провокативният клип взриви интернет само за три дни

Остра обществена реакция предизвика клип на рапъри. Видеото показва как тийнейджърка шмърка дрога върху учебник по български език от 8-и клас. Песента на старозагорската рап формация СТЗ  "Да се шийш да се праийш", е визуализирана от едва три дни, но само за ден събра над 4000 коментара в интернет.

Парчето и видеоклипът са начинът на протест на рапърите срещу наркотиците и дрогата, която стига лесно до децата. Според тях случващото се в клипа е жестока реалност и трябва да се борим с нея по всички възможни начини.

Всъщност героинята на клипа не употребява кокаин. Целта на видеото обаче била да се провокират родителите и здравомислещите хора в България.

За много от хората, които са гледали парчето, учебникът по български език за 8-и клас, използван за подложка, е чиста подигравка и обида.

От институциите съветват опитите за провокация, макар и с добри намерения, да се затварят в границите на добрия вкус и обществени норми.

добави коментар
Унищожават арсенала на Сирия в Албания?
Около 5000 души протестираха в Тирана срещу възможното унищожаване на сирийски химически оръжия в...
Словенското правителство оцеля
Словенското правителство получи животоспасяващ вот на доверие в парламента. Вотът, който мина с 50...
В момента:
Още нещо
06:00
Пол Мъртън в Китай
07:00
Новини
07:10
Пол Мъртън в Китай
16 ноември
София
В момента
Облачно
11°C
Днес
Слънчево
Min: 2°C
Max: 10°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 11°C
16 ноември
На 16 ноемвеи 1938 г. за първи път е синтезирано веществото ЛСД от швейцарския химик д-р Алберт Хофман.Диетиламид на лизергиновата киселина,...