Да дарим кръв за родилка в тежко състояние

Рейтинг:
29 0
От 22 ри февруари, когато Юлия е оперирана по спешност, лекарите денонощно се борят за живота й

37-годишна жена от Ямбол е на прага между живота и смъртта след тежко раждане.

На 22 февруари Юлия Димитрова ражда с цезарово сечение своето трето дете, след тежка и проблемна бременност. Бебето е добре, но по време на операцията жената изпада в състояние, при което кръвта не може да се съсирва.

От бургаската многопрофилна болница "Дева Мария" призовават кръвните центрове в цялата страна да дарят кръв, за да бъде спасена майката.

Днес другите две деца на Юлия – 4-годишният Данаил и 9-годишната Мадлена, дойдоха в болницата, за да видят братчето си Теодор. Състоянието на бебето бавно се подобрява след тежкото раждане.

Състоянието на майката Юлия Димитрова обаче продължава да е критично заради голямата кръвозагуба. От 22 февруари, когато жената е оперирана по спешност, лекарите денонощно се борят за живота й.

От МБАЛ "Дева Мария" призовават всички да дарят кръв, без значение от кръвната си група. В документа, който попълват кръводарителите, трябва изрично да напишат, че даряват кръв за Юлия Виранова–Димитрова.

добави коментар
Стрелецът пред "България без цензура" беше задържан
Стрелецът пред централния офис на партия "България без цензура" е задържан, съобщиха от МВР. Това е...
На Сирни Заговезни в Кладница
Репортерът ни Методи Владимиров провери как протича празникът Сирни Заговезни в пернишкото село...
3 март
София
В момента
Дъжд
4°C
Днес
Дъжд
Min: 1°C
Max: 9°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 11°C
3 март
Днес празнуваме освобождението на България от турско робство. На този ден през 1878 г. В предградието на Истанбул Сан Стефано е подписан мирният...