Надзорният съвет на НОИ се събира на заседание

Рейтинг:
0 0
Дискутират проекта на бюджета за общественото осигуряване

Днес трябва да станат ясни основните параметри и политики, заложени при изготвянето на проекта на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г. Това ще стане след заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. 

Преди дни стана ясно, че средната пенсия през следващата година ще нарасне с 13  лв. до 307,64 лв. Предвижда се ръст на всички пенсии с 3% от 1 юли, а таванът за най-високите ще е 840 лв. Разходите за пенсиите скочат с около 5%. Увеличаването на тавана ще струва на бюджета около 18 млн. лв. Най-много пари ще отидат за повишение на минималната осигурителна пенсия - повече от 160 млн. лв. А общо 119 млн. лв. са заделени за увеличаване на всички пенсии от 1 юли.

Недостигът по бюджета на общественото осигуряване се очаква да бъде близо 2 млрд. лв., като той ще се покрие с трансфер от държавния бюджет.

добави коментар
С всеки следващ мач Григор става все по-уверен
С всеки изминал мач Григор става все по-уверен и все по-гладен за победа, коментира баща му Митко...
Продължава борбата с огнения ад край Сидни
Продължава борбата с огнения ад в Австралия. Пожарникарите са се готвят за очакваното влошаване на...
В момента:
Новини
12:00
Новини
12:10
Граждански контрол
22 октомври
София
В момента
Облачно
9°C
Днес
Слънчево
Min: 6°C
Max: 24°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 22°C
22 октомври
На 22 октомври 1906 г. е положен първият камък на сградата на Варненския аквариум. Той е създаден по идея и с подкрепата на цар Фердинанд. Царят се...