Протест

Сиамски близнаци гонят рекорд на Гинес

Рейтинг:
1 1
Източник: youtube.com
Дони и Рони се молят да доживеят до октомври

Дони и Рони Галиън не са просто обикновена двойка близнаци. Природата ги е свързала завинаги, обричайки на смърт поединичното им съществуване. Двамата мъже делят общи органи и гръдна кост, и отдавна са свикнали със странните погледи, които срещат на улицата.

Най-голямата мечта на сиамските близнаци е да доживеят до октомври, когато ще навършат 63 години и ще счупят рекорда за дълголетие на двойки като тях. Досега той се държи от сиамски
те близнаци Джакомо и Джовани Точи, родени през 1877 г.

Като малки Дони и Рони пътували заедно с баща си, който ги показвал като атракция по различни панаири и увеселителни събития. Всичко приключило през 70-те години, когато показването на чудати човешки създания спряло да бъде толкова модерно.

Днес близнаците живеят заедно с по-малкия си брат Джим и съпругата му Мери, които се грижат за тях. Брат им се надява те да постигнат желанието си за рекорд на Гинес и споделя, че цял живот са очаквали да оцелеят поне до 63 години.

Мъже в тяхното състояние да оцелеят толкова дълго – това е нещо нечувано", заявява лекарят Глен Куейт. "Помня първия път, когато ги видях. Изумих се как си връзват обувките – с помощта на лявата ръка на Рони и дясната на Дони. Координацията им е невероятна", допълва медицинското лице.

Любопитна подробност е, че в момента Дони и Рони са на възрастта, в която са починали "оригиналните" сиамски близнаци Чан и Енг Бънкър. Те били родени в Сиам, Тайланд през 1811 г. и на техния град са наречени близнаците със срастване на органи в някои части на тялото, получено по време на развитието в утробата.

 

Британецът в Скопие не е починал от ебола
Починалият в Македония британец най-вероятно не е бил болен от ебола - пробите му за вируса са...
Политическите виждания – основата за нов кабинет
Общите виждания за политиките в отделните сектори ще бъдат ключови за съставянето на бъдещия...
Българинът забрави киселото мляко
Драстичен спад в потреблението на кисело и прясно мляко сред нашенците през последния четвърт век...
Габрово не иска Четин Казак да е депутат
Напрежението в Габровско нараства! След като Дупница и Кюстендил въстанаха срещу влизането в...
Фандъкова обеща: Зимата няма да ни изненада
Идването на зимата и първите снеговалежи няма да ни изненадат тази година. Това обеща официално...