Сенатори в САЩ призоваха за въоръжаване на Украйна

Рейтинг:
0 0
Менендес и Маккейн искат Путин да понесе последствията от евентуална бъдеща агресия

Американски сенатори призоваваха Съединените щати да изпратят оръжие на Украйна, за да й помогнат да се отбранява. Незабавното и безусловно прекратяване на огъня в Украйна трябва да бъде приоритет при ключовите преговори, които ще се провеждат днес в Минск, заяви руският външен министър Сергей Лавров. Пред студенти в Москва той подчерта, че руска военна намеса в Украйна няма да има.

САЩ да изпратят оръжия на Украйна като помощ за борба със сепаратистите, поискаха сенатори Джон Маккейн и Робърт Менендес.

"Русия нахлу с хиляди войници, с ракети, с танкове. Вече не става въпрос за бунтовнически сепаратисти, това е пряка инвазия от страна на Русия. Ние трябва да признаем това. Когато чета заглавията, че бунтовници напредват в различни части на източна Украйна – това не са бунтовници, това са руски войници" категоричен е сенатор Менендес.

"Трябва да осъзнаем какъв е Владимир Путин. Той е стар агент КГБ , който иска да възстанови Руската империя. Когато Янукович беше свален мирно от народа на Украйна, показващ ангажимента си да бъде част от Европа, Путин трябваше да вземе Крим заради желанието му да има военноморска база и достъп до Средиземно море, а след това реши, че може да въодушеви достатъчно сепаратисти и русофили в източната част на Украйна, за да постави определена територия под контрол", заяви остро Джон Маккейн.

Украинските войници трябва да напуснат позициите си, от които могат да навредят на цивилното население, каза от своя страна руският външен министър Сергей Лавров, като се обяви за мирно разрешаване на кризата. Украински и руски официални лица ще разговорят с бунтовниците и международни наблюдатели в беларуската столица.

Около 2 600 души са загиналите в Източна Украйна от началото на бойните действия. През последните дни сепаратисти укрепват позициите си в Донецк и Луганск и около стратегическото пристанище Мариупол.

Украински военен говорител заяви, че войските се борят с руска танкова дивизия в Луганск. През нощта дойдоха съобщения, че сепаратистите са поели контрол над летището там. Снощи правителството в Киев остави голяма част от Крим без ток, но по-късно доставките бяха възстановени.

Много катастрофи, нула загинали
Няма загинали в катастрофи през последното денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. В страната...
Феновете на Путин се обадиха
Феновете на политиката на Владимир Путин - Николас Мадуро и Фидел Кастро, се обадиха в подкрепа на...
Майки на бунт срещу наредбата за децата "биологичен отпадък"
Промяна в наредба от края на юли, приета от Министерството на здравеопазването, задава нови...
Янаки Стоилов: Ще попречим на вредни коалиции
"Колкото по-голям е резултатът на БСП, толкова по-трудно ще бъдат моделирани различни управленски...
Пак земетресение в Перник
Земетресение разлюля Перник тази сутрин. В някои квартали на града трусът е усетен много силно и е...