Протест

Крехко примирие между армията и сепаратистите в Украйна

Рейтинг:
0 0
Въпреки примирието близо до Краматорск избухнаха нови сблъсъци

В Украйна е в сила крехко примирие между армията и проруските сепаратисти. Срокът на неговото действие беше удължен със 72 ч. вчера от президента Петро Порошенко. Въпреки това продължават да пристигат съобщения за размирици от различни райони на страната. Новото примирие изтича в 22 ч. в понеделник (30 юни).

В Луганск сепаратистите заявиха, че са открили 65 убежища, където местните жители могат да се укриват при сигнал за въздушна тревога. Властите в Харковска област пък смятат да разположат нови блокпостове по административната граница с Донецк и Луганск. Сегашните и новите блокпостове ще бъдат подсилени с представители на специалните части и военна техника.

Въпреки че е в сила примирие между властите и сепаратистите, близо до Краматорск избухнаха нови сблъсъци. Армията си върна контрола върху контролно-пропускателен пункт, който по-рано беше превзет от проруски активисти.


Източник: БГНЕС
В същото време жителите на Киев не крият, че не са впечатлени от подписаното вчера споразумение за асоцииране между Украйна и евросъюза.

Правителството на Украйна от своя страна призна, че очаква труден отоплителен сезон. Властите са обсъдили конкретни мерки, за да се намали зависимостта от руските доставки.

Източник: БГНЕС

"Ние можем да подсигурим всички украински граждани с наш газ. Имаме потенциала да стабилизираме продукцията. Ако използваме резервите и активираме кладенците, които в момента не работят, можем да произвеждаме 20 млрд. куб.м газ", заяви директорът на "Карпатигаз" Борис Сюнюк.

Киев дължи на Москва около 4,5 млрд. долара за газови доставки.

Българинът забрави киселото мляко
Драстичен спад в потреблението на кисело и прясно мляко сред нашенците през последния четвърт век...
Габрово не иска Четин Казак да е депутат
Напрежението в Габровско нараства! След като Дупница и Кюстендил въстанаха срещу влизането в...
Фандъкова обеща: Зимата няма да ни изненада
Идването на зимата и първите снеговалежи няма да ни изненадат тази година. Това обеща официално...
Вижте как живеят богатите деца в Иран (СНИМКИ)
"Богатите деца на Техеран" – галерия със снимки на млади богаташи, които тънат в лукс и...
Риск за тока в "Младост" заради откраднат кабел
Кражба на кабел от колектор в столичния квартал "Младост" е предизвикала авария на съоръжения на...