Закопчаха подкупен учител в Шумен

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Взел 200 лв. от ученик, за да вземе изпит по "Горско и ловно стопанство"

55-годишен учител в професионална гимназия е задържан в момент на вземане на подкуп от ученик, предаде БГНЕС в Шумен. Белезниците щракнали около китките на Димитър Димитров в 16 ч. вчера (24 юни). За този час учителят си бил насрочил среща с ученика на улица "Марица" в Шумен.

Д. Д. взел 200 лв. – част от исканите 500, за успешно вземане на изпит. Димитър Димитров бил учител по предмета "Горско и ловно стопанство" в Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав. Той бил член на комисията за провеждането на държавен изпит за поучаване на професионална квалификация. Преподавателят сам предложил да помогне при вземането на изпита срещу 500 лв. Това възмутило ученика и той сигнализирал полицията.

"Доколкото разбрах, отскоро е учител в гимназията. Разговарях с директорката, тъй като тя е работодател на учителя, и тя смята, че за някакво наказание може да се говори, едва ако бъде доказана вината му в съда", каза шефът на просветния инспекторат Върбан Върбев.

"Едва днес се запознах със случая, когато въпросният учител не дойде на работа. Не знам как той би помогнал при вземането на изпит, тъй като той, въпреки че е член на комисията, изобщо не присъства в залата, където се провежда. Освен това въпросите се теглят чрез жребий", заяви директорката на гимназията Евдокия Антонова. Тя обясни, че въпросният изпит за професионална квалификация е бил на 9 юни. Ученикът го е издържал успешно.

Димитров е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство, казаха от пресцентъра на МВР.

Двуметров крокодил шокира Крит
Мистериозната поява на крокодил на остров Крит породи смут сред жители и туристи на остров Крит, а...
Щатът Ню Йорк легализира марихуаната
Ню Йорк стана 23-ият щат на САЩ, който легализира използването на марихуаната за медицински цели....
ГЕРБ се срещат с работодатели и синдикати
В Народното събрание (НС) започна срещата на народните представители от ГЕРБ и експертите от КТ...
Dream Theater превземат София
Уникално изживяване обещават на българската публика Dream Theater. Кралете на прогресив метъла...
Откриха пилешко със салмонела в Пловдив
17 кашона с пилета, заразени със салмонела, са открити в търговската мрежа на Пловдив при проверка...