Жестоко пребитият Христо излезе от кома

Рейтинг:
1 0
С първите си думи детето потърсило "мама"

Малкият Христо, който беше пребит почти до смърт от двама 18-годишни младежи, е излязъл от комата. Първите думи на детето са били "Мама, мама", съобщи БГНЕС, позовавайки се на близки на майката на Христо – Невена Вeлинска.

Детето е на самостоятелно дишане, не се планира втора операция.

Днес съдът гледа мерките за неотклонение на двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев, които преди няколко дни пребиха сина на цигуларката Невена Вeлинска. Побоят над детето е нанесен в жилище в София в кв. "Зона Б-19", където двамата са гледали детето.

Двамата 18-годишни младежи, които са задържани от полицията са привлечени като обвиняеми от СГП за опит за убийство на малолетно лице. Те са започнали да се грижат за момченцето на 26 юни. Оттогава никой не е виждал Еци на детската площадка пред блока му в столичния квартал "Зона Б-19". Преди няколко дни Невена звъняла от Скандинавия на свои съседи, разтревожена, че гледачите на детето не й вдигат телефона. Те са отишли в апартамента, но всичко е изглеждало наред и детето не е изглеждало малтретирано. После то е разговаряло периодично с майка си чрез социални мрежи като Вайбър и Скайп. Съседите на Невена разказват, че тя е била много грижовна самотна майка и детето й винаги е било гледано добре, докато я няма. Описват го като изключително кротко дете, лъчезарно, което е любимец на 21-етажния блок и всички му се радват. Никога досега не е имало проблеми, докато майка му си е изкарвала прехраната, свирейки по кораби в скандинавските държави. Тя също така е предлагала добро заплащане на хората, които го гледат - 1200 лв. месечно плюс разходите за изхранването му и др.

Имотите в София са поскъпнали с 6%
Цените на имотите в София тръгнаха нагоре. От началото на годината жилищата в столицата са...
Миков: Дискусията за промените в Конституцията беше подменена
Сериозната дискусия за промените в Конституцията беше подменена. Това заяви лидерът на БСП Михаил...
Пожар избухна в склад за вторични суровини в Борово
Пожар избухна в склад за вторични суровини в столицата. Огънят вече е погасен. Пострадали...
Осиновеният син на Анджелина Джоли участва във филм за родната си страна
Синът на звездната двойка Брад Пит и Анджелина Джоли - Мадокс ще върви по стъпките на родителите...
НАСА показа нови снимки на планетата-джудже Плутон
Екип на НАСА показа нови снимки на планетата-джудже Плутон, направени от космическия апарат "Нови...