Как се разпознава фалшивия алкохол?

Рейтинг:
0 2
Водката има най-малко фалшификации, споделят лаборанти

Иззетият алкохол от Комисията за защита на потребителите по морето не е фалшив. Това показват предварителните данни от Националния институт за изследване на спиртните напитки.

Некачествения алкохол става все по-близък до оригиналния, или поне на външен вид и вкус. Лаборантите издават, че най-лесно се докарват вкусовите качества на питиета, в които има повече захар, цвят и есенции. Напиването с тях пък носи по-сериозни последствия. Особено, ако съдържат така наречените естери, които натоварват много силно черния дроб и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Другата опасност е високото съдържание на метил.

Именно от там идва и схващането, че от плодовите алкохоли боли повече глава. Причината всъщност е високото съдържание на метил. Добрата новина е, че през последните месеци в нито една проба не е открит фалшив алкохол.

При съмнение, обаче, съветът на лаборантите е да се пие водка. Тя се оказва най-трудна за фалшификации заради това, че е безцветна и няма захар.

Макар според данните фалшивия алкохол да не се среща толкова често, голям проблем остава факта, че често пием не това, което поръчваме. В доста от случаите, иззетите от заведенията бутилки всъщност съдържат оригинален продукт, но от по-ниско качество. Това на практика го прави безопасен, но с тройна надценка.

Приеха промени в Закона за енергетиката
Депутатите от две парламентарни комисии приеха предложенията на ГЕРБ и Реформаторите за промени в...
Търговците задължени да се разплащат до 30 дни
Големите търговски вериги вече са длъжни да плащат на производителите в срок от 30 дни. Това решиха...
Неизвестен подкупвал Нанчев
Споразумението с Полша за ремонт на МИГ-овете е пред финал. 2,4 млн. лева на самолет е договорената...
Атаки и обвинения срещу Христо Иванов
Призиви за оставка, обвинения за изказвания срещу националния интерес и публикации във вестници за...
Четирима са кандидатите за гуверньор на БНБ
Четиримата кандидати за управител на Българската народна банка бяха изслушани от бюджетната комисия...