Принц Хари атакува Южния полюс

Рейтинг:
0 0
Походът на кралската персона ще продължи 18 дни

Британският принц Хари пристигна в Антарктика, за да предприеме преход до Южния полюс заедно ранени военни ветерани от Великобритания, САЩ, Австралия и Канада.

Принцът кацна на руската антарктическа станция "Новолазаревска", след като бури отложиха с два дни отлитането му от ЮАР за ледения континент. Акцията е организирана от благотворителната организация "Разходка с ранени".

За телевизия "Скай нюз" 29-годишният принц каза, че се радва да бъде в Антарктика. "Прогнозата за времето е уж наред, но изглежда ще се влошава", добави той пред медиата.

Хари ще измине 335 км до Южния полюс с три състава от военни ветерани. В експедицията участват три отбора бивши военни от Великобритания, САЩ и Общността на нациите.

Щом се климатизират, те възнамеряват да започнат преход на 30 ноември и планират около 18 дни по-късно да стъпят на Южния полюс. Крайната точка трябва да бъде достигната на 17-ти декември. Целта е да се помогне на ранените при военни действия, като се съберат средства за лечението им.

добави коментар
Цари Мали Град е чудото на годината
"Българското чудо за 2013 година е Цари Мали Град". Това заяви главният редактор на в-к "Стандарт"...
Ужасът на един баща от Алепо
Екип на NEWS7 се срещна с един баща, избягал от ужаса на войната в Сирия, заедно с двете си болни...
25 ноември
София
В момента
Разкъсана облачност
7°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 2°C
Max: 7°C
Утре
Снеговалежи
Min: -2°C
Max: 5°C
25 ноември
Днес е Международният ден за елиминиране на насилието срещу жени. Той се чества по инициатива на ООН.Жените стават жертва на насилие по целия свят,...