NEWS7 стартира кампания "Новите будители"

Рейтинг:
2 1
Тя е в подкрепа на младите български учители

Тази година NEWS7 обръща специално внимание на едни от най-важните представители на нашето общество – младите учители. Ние си поставяме за цел да представим на България лицата на младите хора, които са се посветили на учителската професия, тези, които модулират възприятията и ценностната система на нашите деца. Уверени сме, че те могат да допринесат с нова визия и идеи, каквито са особено ценни във времена на духовна криза и страдаща образователна система.

Младите учители са НОВИТЕ БУДИТЕЛИ. През последните години у нас се отчита сериозен проблем с нежеланието на младите хора да изберат педагогиката като своя професия, а статистическите данни сочат, че България е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по нисък брой учители под 30 г. (2,3% от учителите в България са на възраст под 30 г. в основните училища, 4,1% са учителите под 30 г. , които преподават в българските гимназии. За сравнение във Великобритания, този процент е 31,7% (данните са взети от доклада на Европейската Комисия Key data on teachers and school leaders in Europe, 2013 edition).

Кампанията на NEWS7 има за цел да насърчи повече млади преподаватели да променят нагласите и да изберат българското образование за свое призвание и професия. В кампанията може да участва всеки преподавател, започнал трудовия си стаж в основно или средно държавно училище преди 1.03.2014 г. Кандидатите трябва да са родени след 01.01.1984 г. Ще приемаме и номинации от ученици, които смятат, че техният млад учител заслужава да спечели.

Кандидатите трябва да попълнят формата за регистрация, като опишат накратко причината, поради която са избрали тази професия, както и това, което ги мотивира да преподават; снимка, с която да бъдат представени на сайта и координати за обратна връзка. Всички кандидатури ще бъдат поместени на www.news7.bg, като преподавателите ще бъдат разделени по регионален принцип, в зависимост от училището, в което преподават.

От всеки регион ще бъде излъчен по един финалист, предвид броя зрителски гласове, който събере от гласуването на сайта на NEWS7. Повторен зрителски вот ще определи победителя измежду шестте финалиста. Той ще бъде получи и голямата ни награда - едногодишна месечна заплата.

Вижте подробности в официалния сайт на кампанията Новите будители.

добави коментар
Само хляб на Новогодишната трапеза
Вече съм на 23 години, но досега не ми се е случвало нито едно хубаво нещо. Това заявява в писмо до...
Железничарите оглавяват класация за стресова работа
Всеки четвърти работник на стария континент е подложен на стрес на работното място. У нас...
10 март
София
В момента
Снеговалежи
1°C
Днес
Снеговалежи
Min: 0°C
Max: 2°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: -2°C
Max: 6°C
10 март
На 10 март България отбелязва Деня на Холокоста. Възпоменателният ден в памет на жертвите на Холокоста и пострадалите от престъпления срещу...