Протест

Общински съветник от ГЕРБ свързан с контрабандни канали?

Рейтинг:
2 4
Четири правителства покровителстват един от най-големите наркоканали, преминаващи през България

Собственикът на автокъщата А2 и общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев е разработван във връзка с контрабандни канали от 2002 г. Това каза пред TV7 Григор Здравков от Легия Антимафия. Автокъщата на Алексиев беше претърсена от полицията в петък, 21 февруари, след като при акция на българските и френските служби във Франция беше заловена пратка с 1,4 т кокаин.

По информацията на службите заловената пратка кокаин е трябвало да бъде 2 т. По думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров 600 кг от дрогата е била отклонена като наказание за поръчителите.

Това означава, че предната пратка не е изплатена докрай, коментира Здравков от Ангимафия. По думите му това е най-малко втора пратка, а въпросът е къде отиват парите.

Според Здравков това е завършекът на една история от 2002 г., в която е ставало дума за трафик на наркотици, контрабанда, и бартер на амфетамини срещу луксозни лимузини.

По думите му разработките са били в няколко отдела на тогавашното ГДБОП. Над разработвани обаче е поставен чадър. Например станалите легендарни с прякорите си митничари са записани като сътрудници на службите, за да не бъдат закачани.

През 2007 г. антимафиотите решили да извършат арести, като сред целите им бил и собственик на скъпа автокъща. По думите на Здравков информацията тогава изтекла към организатора на бандата – Пурата. Служба БОП направила разследване и се оказва, че телефонният разговор е от клетката на театър "Сълза и смях" – сграда, която се намира в съседство със сградата на МВР.

Като герои в схемата от политически аспект Здравков посочва имената на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Румен Петков, както и на бившите шефове на ГДБОП Валентин Петров и Ваньо Танов.

Четири правителства покровителстват един от най-големите наркоканали, преминаващи през територията на страната ни, коментира журналистът от Легия Антимафия.

Четвърти ден Орлин Алексиев не приема предложението на TV7 и NEWS7 за разговор по темата каква е връзката на автокъщата му със заловения кокаин. В събота, 22 февруари, общинският съветник обеща интервю, а по-късно изключи телефона си и даде интервю за други телевизии.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че ако днес не пристигне европейска заповед за арест от Франция за двамата задържани във връзка с канала българи, те ще бъдат освободени. Те бяха арестувани във Варна в петък вечерта, 21 февруари и в момента са в арест в София.

Вижте цялото интервю с Григор Здравков и снимка на лицето, което наричат "телефончето на Борисов", в "Добро утро, България!"!

Показен разстрел в столицата заради паркомясто (СНИМКИ+ВИДЕО)
Показно убийство в София. Мъж на 38 години е бил разстрелян в столичния кв. "Крива Река" от...
Майкъл Джексън заработил посмъртно $140 млн. за 2014 г.
Кралят на попмузиката Майкъл Джексън за втора поредна година оглави класацията на списание "Форбс"...
Започна Азиатско-европейският форум в Милано
В италианския град Милано се провежда десетата среща на върха на страните членки на...
Путин обеща: Няма да има газова криза в Европа
Няма да има проблеми от руска страна за доставките на газ за Европа. Това заяви президентът на...
Строителите чакат 1 млрд. лв. от държавата
Всяка втора фирма има задължения към свои партньори и доставчици, а 70% от сделките в...