Екзотични животни привличат футболните запалянковци в Бразилия

Рейтинг:
0 0
Чужденците ще могат да се насладят на някои от най-странните животни на земята, родени в горите на Амазонка

Дни преди началото на Световното първенство по футбол едно семейство в Бразилия трескаво се подготвя за вълната от футболни фенове. Освен на играта, чужденците ще могат да се насладят на някои от най-странните и екзотични животни в света, родени в тропическите гори на Амазонка.

Манаус е сред градовете-домакини на Световното първенство в Бразилия, но една от атракциите, които предлага е далеч от спортното събитие. 

Ленивци, питони и бебета каймани са сред животните, които бразилско семейство отглежда в своя плаващ дом. Туристически кораби спират пред прага на къщата и шоуто започва.

Посетителите могат да прегърнат очарователните трипръсти ленивци, а най-смелите гости да последват примера на 3-годишното момиченце в семейството като увият змия около раменете си. Маймуните също са сред звездите в програмата.

В замяна на преживяното, от туристите се очаква да си купят безалкохолни напитки или да оставят дарение на домакините. Екополицията настоява за прекратяване на подобни атракции, но предприемчивото семейство твърди, че животните не са домашни любимци, а само временни гости.

"Питонът може да бъде държан до 15 дни. Кайманите ловим през нощта, а в 5 следобед ги пускаме на свобода. Ленивците също стоят по половин месец и после ги заменяме с нови", разказва Евандро Кохея да Силва.

На четирите мача в Манаус се очакват общо 52 хил. чужденци. Всички са поканени да се докоснат до екзотичните животни. Въпреки, че е доходоносен обаче, този вид бизнес не е за хора със слаби сърца, а и оставя трайни белези.

Багер проби газопровод до болницата във Враца
Багер на строителна фирма във Враца проби тръба на газопровод под налягане. Заради аварията в...
Словения иска "Южен поток"
Любляна е за строителство на "Южен поток" на територията на Словения. Това заяви словенският външен...
11 убити палестинци след атака в ивицата Газа
11 палестинци бяха убити, други 15 ранени, сред тях две жени и дете, при израелски въздушни удари в...
Британският педофил от Велико Търново остава в ареста
Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районният съд във Велико Търново на британския...
Мъжаги пребиха жестоко пет 12-годишни момчета
Възрастни мъже биха жестоко пет 12-годишни момчета, защото се спречкали със сина на един от тях....