Протест

Независими: Разпадът в ГЕРБ ще продължи

Рейтинг:
2 0
В "Гореща точка" гостуваха Георги Марков и Светлин Танчев

Процесът на разпад в редиците на ГЕРБ ще продължи, това коментираха в студиото на "Гореща точка" по TV7 независимите депутати Георги Марков и Светлин Танчев, които още в края на миналата година напуснаха партията.

Конгресът на ГЕРБ не показа някаква промяна, след като лидерът Бойко Борисов беше избран със 100% "За", нещо, което не се е случвало дори по времето на Тодор Живков. Вчера (17 февруари) бившият директор на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов обяви, че напуска парламентарната група на ГЕРБ, с което се присъедини към колегите си независими депутати. В петък (14 февруари) бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов също подаде оставка като народен представител от партията на Бойко Борисов. Той напусна и парламента, а като мотив посочи, че иска да запази професионалния си профил. Преди това депутатката Йоана Кирилова също напусна и групата, и парламента.

Независимите Георги Марков и Светлин Танчев за пореден път изразиха разочарованието си от начина, по който се взимат решенията в ГЕРБ. "Там се вдига зелена или червена химикалка, няма значение какво мислиш", заяви Марков. Светлин Танчев каза, че се е надявал конгресът на ГЕРБ да покаже, че ръководството е започнало да се вслушва хората, но за съжаление това не се е случило. Цветанов възнамерява да продължи в същия стил на работа, Борисов е в зависимост от него, което е и причина за дълбоката изолация на ГЕРБ, категорични са независимите депутати.

Те все още не са се припознали в друга политическа сила. Наясно са, че през нови парламентарни избори трябва да се мине, но според тях това трябва да стане по нормален начин, а не на всяка цена и чрез политическа криза, каквато е целта на ГЕРБ. "Стратегията на ГЕРБ е Бойко Борисов да се върне на власт, няма значение на каква цена, дори икономиката на България да се срине. Това мен ме разочарова", заяви Светлин Танчев.

Цялото интервю с независимите депутати Светлин Танчев и Георги Марков гледайте на страницата на предаването "Добро утро, България" по TV7.

Мнението на политолога Димитър Ганев за политическите процеси у нас чуйте в предаването "Още нещо" по NEWS7.

Petar
Petar
Хората на Боко се разбягват панически! Вижда им се краят на герберастите, след изборите ще се сринат окончателно.
преглед на всички коментари (1)
Показен разстрел в столицата заради паркомясто (СНИМКИ+ВИДЕО)
Показно убийство в София. Мъж на 38 години е бил разстрелян в столичния кв. "Крива Река" от...
Майкъл Джексън заработил посмъртно $140 млн. за 2014 г.
Кралят на попмузиката Майкъл Джексън за втора поредна година оглави класацията на списание "Форбс"...
Започна Азиатско-европейският форум в Милано
В италианския град Милано се провежда десетата среща на върха на страните членки на...
Путин обеща: Няма да има газова криза в Европа
Няма да има проблеми от руска страна за доставките на газ за Европа. Това заяви президентът на...
Строителите чакат 1 млрд. лв. от държавата
Всяка втора фирма има задължения към свои партньори и доставчици, а 70% от сделките в...