Нови снимки на останки от изчезналия самолет

Рейтинг:
3 1
Предполагаемите отломки са в южния Индийски океан

Властите в Малайзия съобщиха, че са получили нови сателитни изображения на потенциални останки от изчезналия преди повече от три седмици пътнически самолет. Снимките са предоставени от Франция. Това са третите предполагаеми изображения на останки от самолета, разпространени през седмицата.

Предполагаемите отломки са в южния Индийски океан, близо до района, където Австралия и Китай също имаха сателитни снимки на обекти, които биха могли да бъдат останки от самолета на "Малайзия еърлайнс". Това даде повод за оптимизъм на австралийския премиер.

"Твърде рано е да бъдем сигурни в каквото и да е, но вече разполагаме с няколко много достоверни следи и надеждата, че ще разберем какво се е случило с този злочест самолет, се увеличава", коментира Тони Абът.

Самолетът излетя от Куала Лумпур за Пекин на 8 март. На борда му имаше 239 души.

Машината се издирва на площ от 36 хил. кв. км, югозападно от австралийския град Пърт. Един австралийски кораб вече е в района на издирване, заедно с два търговски плавателни съда. На път са и китайски и британски кораби.

добави коментар
В ЕС ще се обсъжда легализиране на конопа
Легализирането на марихуаната ще се обсъжда на европейско ниво. Това стана ясно от думите на Калин...
Всяка втора жена у нас ражда секцио
29 години достигна средната възраст на родилките у нас, съобщиха от Първа АГ болница "Света София"....
28 март
София
В момента
Облачно
15°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 2°C
Max: 16°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 6°C
Max: 13°C
28 март
На днешния ден през 1776 г. в Москва е създаден Болшой театър - най-големият в Русия и една от емблемите на световния балет.За началото на Болшой се...