Хилари Клинтън сравни Путин с Хитлер

Рейтинг:
2 6
Източник: БГНЕС
Според нея руският президент вярва, че мисията му е да възстанови величието на Русия

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън сравни последните действия на руския президент Владимир Путин в Украйна и решението за военна инвазия в Крим с агресивната политика на Адолф Хитлер през 30-те години на ХХ, съобщиха американски медии, цитирани от "Дейли мейл".

Тя коментира, че под претекста, че защитава правата на руските граждани в Украйна, Путин е възприел подхода на Адолф Хитлер да нахлуе в съседните на Германия страни уж за да защити етническите германци там.

"Сега, ако това ви звучи познато, то е защото Хитлер е направил същото още през 30-те години на миналия век", заяви Хилари Клинтън на частно събитие в клуб в Лонг Бийч, Калифорния.

"Етническите германци, германците по произход, които са се намирали на места като Чехословакия и Румъния, според Хитлер също не са били третирани правилно", допълнила бившият държавен секретар.

По думите й Владимир Путин се опитва да затвърди властта си по опасен начин и вярва, че мисията му е да възстанови величието на Русия.

"Когато погледне към Украйна, той вижда място, за което вярва, че е част от Матушка Русия", цитира думите й телевизия "Фокс нюз".

Това не е първият път, когато Хилари Клинтън се изказва по-остро към руския президент. През 2008 г. по време на кандидатпрезидентската й кампания тя се пошегува, че "той е бил агент на КГБ и по дефиниция няма душа".

добави коментар
Мъже обиколиха центъра на токове
Мъже обуха високи токчета, за да изразят подкрепата си към жените - жертва на домашно насилие....
Научете как да не бъдете роби на парите
Кога финансите ни излизат от контрол и как да не задлъжняваме? Първата стъпка, за да подобрим...
В момента:
Базар
05:30
Вертикален град
06:00
Втората световна война в цвят и висока резолюция
07:10
Втората световна война в цвят и висока резолюция
9 март
София
В момента
Облачно
5°C
Днес
Облачно
Min: 1°C
Max: 6°C
Утре
Снеговалежи
Min: -1°C
Max: 2°C
9 март
Днес е Международният ден на DJ-я. Той се отбелязва от 2002 г. насам по инициатива на Световния DJ фонд и британската благотворителна организация...