Протест

Мобилни приложения за феновете на Мондиала

Рейтинг:
0 0
Интернет компаниите бълват специални опции за следене на новините от световното

Световното първенство по футбол започна и феновете на най-популярния спорт днес имат много начини, по които да следят случващото се на стадионите в Бразилия, дори в движение. Кои са най-популярните приложения за смартфони и таблети, с чиято помощ можем да бъдем винаги в час с последните новини от Мондиала – това ще ни каже Керин Кейфа.

Едва ли има футболен запалянко, който не иска сега да е в Рио. Повече зрители на футболните спектакли обаче ще гледат от разстояние. Глобалното събитие вълнува милиони фенове.

Огромният интерес на хората по света към турнира означава само едно – големите компании в интернет няма да пренебрегнат възможността да си спечелят клиенти, като им предложат пълна картина на случващото се в слънчева Бразилия. В Twitter например бяха въведени флаговете на всички страни. За да изобразите националното знаме на дадена държава, достатъчно е да напишете международната абревиатура, с която се обозначава.

Facebook представи страница, на която може лесно да се следят последните тенденции в настроенията на хората. На интерактивна карта се изобразява и кой кого подкрепя по света.

За да научите повече за отборите, за които знаете малко или нищо, достатъчно е да потърсите в Google. Търсачката също е създала специална платформа, с чиято помощ можете да виждате в реално време какво се случва на планетата.

Можете и да си направите виртуална разходка на всеки от 12-те стадиона. Официалният източник на информация около Мондиала е приложението на Фифа. В него може да прочетете последните новини, да разгледате програмата на мачовете и да научите повече за играчите от 32-та отбора, които се борят за златото.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....