Трета жертва на потопа в бургаско

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Намерено е тялото на 27-годишен мъж, който е обитавал каравана

Спасителни екипи са открили тялото на трета жертва на водната стихия в бургаско. Намерено е тялото на 27-годишен мъж, който е обитавал каравана край село Ново Паничарево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установено е, че той е пастир. Трупът му е открит около село Ясна поляна. Мъжът се е удавил в река Ропотамо. Работодателят на пастира е съобщил за изчезването на мъжа около 1 ч. днес, след което е било предприето търсене, каза кметът на Примирско Димитър Германов, цитиран от "Фокус".

Към 16 ч. бедствено положение е обявено на територията на общините Приморско, Опан, Гълъбово и Раднево.

Над 500 са постъпилите сигнали в оперативния център на пожарната служба в Бургас. Всички те са за извършване на отводнителни, аварийни и спасителни операции.

Продължава да е в сила обявеното бедствено положение на територията на община Приморско. Силите и средствата на РСПБЗН Бургас в момента са съсредоточени в центъра на града, където се отводняват общински и обществени сгради.

В рибарско селище Отманли са освободени закъсали автомобили и е отводнен участък от пътното плътно. Предстои закъсалите превозни средства да се изтеглят, за да се нормализира трафика. На територията на областта продължават отводнителни действия в мазета и приземни етажи на жилищни сгради и пътни платна.

Язовирът в село Странско, община Димитровград е със скъсана стена. Наводнени са около 20 къщи и са евакуирани хората от населеното място. При град Харманли се наблюдава повишение с 2 метра на нивото в река Марица. По течението й в района на градовете Любимец и Свиленград е организирано наблюдение на критичните участъци.

До момента (към 16 ч. на 6 септември 2014 г.) са получени близо 100 сигнала за наводнени къщи в Димитровград, Харманли и други по-малки селища. Продължава да е затворен главен път Е80, както и основният път между Стара Загора и Димитровград.

На територията на област Стара Загора има обявени бедствени положения в общините Опан, Гълъбово и Раднево. Евакуирани са над 30 човека. Продължава да се работи предимно по спасяване на хора и имущество. На места в областта дъжда все още не е спрял напълно и отводнителни действия на засегнатите домакинства и инфраструктура са затруднени.

Поисканата помощ за високо проходима техника от мини "Марица-изток" вече е на терен и участва в спасителните дейности. Водната стихия е заляла кварталите "Строител" и "Лозенец" в град Гълъбово. В момента частично е спряно електричеството в града.

Сериозни щети има в селата Опан, Бял Извор, Априлово, Свободен, Трънково, Любеново, Землен и Тракия. Придошлата вода е разрушила и повредила пътни артерии и мостови съоръжения.

Варна събира елита на анимацията
Варна става столица на анимацията. От днес до 14 септември, градът ще бъде домакин на Световния...
Как се търси работа в 21 век - вижте петте стъпки
Търсенето на работа чрез обява във вестник или трудова борса, отдавна не е актуално. Ако искате...
България е лагер за тренировки на терористи
България е една спокойна страна за среща и дори за тренировки на подобни групировки като "Ислямска...
Пациенти остават без лекарства в края на годината
Ако в бюджета на НЗОК не се намерят пари за хронично болните, няма да има безплатни лекарства за...
Световен фестивал на анимацията във Варна
Варна става столица на анимацията. От днес до 14-ти септември градът ще бъде домакин на Световния...