Наградиха посмъртно Емил Шарков

Рейтинг:
9 0
Командосът загина при стрелбата в Лясковец на 14 март

Посмъртно наградиха с почетен знак на МВР Първа степен убития в Лясковец командос Емил Шарков. 40-годишният Емил Шарков загина на 14 март, по време на операция на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) в Лясковец.

 

Източник: Асен Иванов, репортер TV7 и NEWS7
 
Източник: Асен Иванов, репортер TV7 и NEWS7При акцията за обезвреждане на Петко Савов Петков, мъжът откри стрелба срещу баретите, уби командоса Емил Шарков и рани други трима спецполицаи. Инцидентът в Лясковец постави много въпроси за организацията и провеждането на специализираната операция, а проверката показа, че не са взети необходимите мерки трагедията да бъде избегната.

Съпругата на Емил - Милена Шаркова, получи днес от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров най-високото отличие на вътрешното ведомство. Бивши и настоящи колеги почетоха паметта на загиналия си колега в поделението във Врана.

 

Източник: Асен Иванов, репортер TV7 и NEWS7Една минута на колене в памет на загиналия колега барета Емил Шарков. В очите на тези иначе железни мъже имаше сълзи. Не можем да ви ги покажем, защото за да не разкрием самоличността им, не снимахме
техните лица. Сълзи имаше и в очите на съпругата на убития в Лясковец командос – Милена, докато получаваше посмъртното му признание. Почетният знак на МВР Първа степен е най-високата награда, която се дава. Главният секретар на МВР обясни, че се присъжда на герои - като Емил Шарков.

Баретите не могат да дават интервюта. Но чрез нас попитаха политиците защо са използвали трагедията в Лясковец, за да вадят политически дивиденти. Защо не е обявен ден за траур след смъртта на колегата им и кога ще има пари, за да може отрядът да има най-добрата екипировка.

 

добави коментар
Скачаш като кенгуру - топиш 1000 калории
Ако тежките гири и уреди във фитнес залата ви се струват скучни и непосилни, не се отчайвайте! На...
Икебаната: Не съм лигльо!
Ексцентричният изпълнител Деян Неделчев, по-известен като Икебаната, готви две нови музикални...
В момента:
Поглед в бъдещето
14:00
14:30
14:35
Невероятните прояви на смелост
28 април
София
В момента
Облачно
11°C
Днес
Гръмотевична буря
Min: 9°C
Max: 16°C
Утре
Гръмотевична буря
Min: 9°C
Max: 17°C

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате
66.7%
33.3%
0%
гласувай
28 април
Датата 28 април е обявена от Международната организация на труда (International Labour Organization, ILO) за Световен ден за безопасност и култура на...