Пазят Бойко с жандармерия от Бареков

Рейтинг:
7 2
Двамата политически лидери се засякоха в Казанлък

В Казанлък тази вечер се проведе учредяване на местна структура на "България без цензура". По същото време се събраха кметове на ГЕРБ, които да обсъждат отрязаните средства за общините им заедно с техния лидер Бойко Борисов. Той и участниците в срещата бяха охранявани от жандармерия  и полиция. Това предизвика гнева на граждани в центъра на града. Имаше и един арестуван, който се е опитал да влезе в сградата при кметовете, за да пие кафе.

Драконовските мерки за сигурност разгневиха гражданите на Казанлък. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков също остана изумен от мерките за сигурност.

"Каква е разликата между нас от "България без цензура" и Бойко Борисов, че той е охраняван с жандармерия, полиция и НСО, а ние не? Защо охраняват този бивш диктатор", попита Бареков.
По повод изразеното намерение на ГЕРБ да събере 500 хиляди подписа за референдум, лидерът на "България без цензура" беше категоричен, че това няма как да се случи за две седмици.

"Няма политическа сила в България, която да може да събере такава подписка за 10-15 дни, ако не си плати", категоричен е Бареков.

Според протестиращия Стефан Кенов е цинизъм точно Борисов да иска референдум за задължително гласуване, след като за четири години на власт не направи нищо по въпроса. Хората прозират зад действията му евтин PR.

"България без цензура" вече има своя общинска структура и в град Плевен. Около 50 учредители на организацията в региона избраха свой местен председател и двамата му заместници. Плевенският лидер на партията е Красимир Владов. За да гарантира прозрачност при избора, на събранието в Плевен присъства зам.-председателя на ПП "България без цензура" Ангел Славчев. От името на общинската организация той поиска оставката на кмета на Плевен Димитър Стойков.

"Това е първото ни политическо искане. Искаме незабавна оставка за това, че съсипа този град. Внесли сме документи за него в комисията за конфликт на интереси към Народното събрание. Разследват го и от ОЛАФ", каза Ангел Славчев.

добави коментар
Стрелецът пред "България без цензура" беше задържан
Стрелецът пред централния офис на партия "България без цензура" е задържан, съобщиха от МВР. Това е...
На Сирни Заговезни в Кладница
Репортерът ни Методи Владимиров провери как протича празникът Сирни Заговезни в пернишкото село...
2 март
София
В момента
Дъжд
4°C
Днес
Дъжд
Min: 5°C
Max: 9°C
Утре
Дъжд
Min: 1°C
Max: 9°C
2 март
На този ден през 1983 г. фирмите Sony, Philips и Polygram за първи път демонстрират съвместната си разработка – компактдиска.Първоначално...