Пияният, заспал в джип на кръстовище, се връщал от дискотека

Рейтинг:
0 1
Младежът е задържан за 24 часа, дрегерът показал 1,80 промила алкохол в кръвта му

Мъртво пиян младеж заспа зад волана на кръстовището на Софийския университет тази сутрин. Куриозната случка за щастие се размина без последствия и ранени.

Шофьорът ще остане в ареста тази нощ. Контролът за алкохол на пътя е занижен, твърдят от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, в същото време по празниците като утрешния, заловените с алкохол шофьори са в пъти повече.

7:00 ч. тази сутрин, едно от най-оживените кръстовища. Шофьорите пред Софийския университет виждат, че спрелият на светофара джип не тръгва при зелен сигнал. Човекът вътре изглежда в безсъзнание и прекарва така двайсетина минути. Полицаи викат свои колеги и преместват джипа. А човекът в безсъзнание се оказва заспал.

Шофьорът е на 24 години, от София, връщал се от дискотека. Дрегерът заковава на 1,80 промила. Младежът е закаран в болница за кръвна проба, а оттам – задържан за 24 часа в Първо районно.

Предстоящият Гергьовден е поредният повод за проверки на пътя. Според експертите контролът за алкохол по пътищата в последно време е изключително занижен.

Остарялата наредба 30, по която се извършва взимането на кръвни проби пък помага на вече хванатите с алкохол зад волана да се отърват от глоби и присъди.

Адвокатите обаче знаят тези тънкости и в голямата си част актовете падат. Иначе статистиката показва, че годишно КАТ хваща 18 хил. пияни-шофьори. Половината от тях са с над 1,2 промила, голяма част по празници.

Военен парад за Деня на българската армия
На 6 май православната църква отбелязва деня на Св. великомъченик Георги Победоносец. На този ден...
Една жертва при силна буря в Германия
Силна буря с пориви на вятъра до 28 метра в секунда и проливни дъждове връхлетя Германия.Под...
Нощ на насилие в Македония
Нощ на насилие и улични сблъсъци в Скопие. Около 2000 протестиращи се биха с полицията пред...
В Непал отправят молитва
Жителите на полуразрушения Непал продължават опитите за бързо възстановяване на страната. Освен...
Близнашки: Промените в конституцията са грешка!
Служебният премиер Георги Близнашки разкритикува идеите за съдебната реформа, които касаят и...