Център в НС ще обезсмисли ролята на "Атака"

Рейтинг:
1 1
Не може тази партия да решава какво ще се случва в парламента, заяви в "Гореща точка" Румен Йончев

Този парламент има нужда от център и аз ще започна да го градя още сега. Целта на този център е да нормализира нещата и да извади от "Атака" решението какво ще се случва в Народното събрание, заяви в "Гореща точка" по TV7 бившият вече депутат от "Коалиция за България" Румен Йончев. Вчера той официално напусна парламентарната група и стана независим, а партията му – Земеделски народен съюз (ЗНС), се коалира с "България без цензура" на Николай Бареков.

Йончев каза, че правенето на парламентарна група с други независими депутати не е самоцел, а и не е необходимо условие, за да има център в парламента. "Важното е да има няколко съмишленици, които да работят в тази посока."

Самият той се определи като говорител на коалицията с "България без цензура" в Народното събрание.

Основната задача на Румен Йончев сега ще бъде да внесе законопроект, който да регламентира провеждането на операция "Чисти ръце", която да отвори всички тайни на политиците. По думите му целта й е да се свали напрежението и да се пусне духът от бутилката, защото "той в момента наистина е затворен и опасността от взрив на бутилката е по-голяма, отколкото да видим какъв е духът".

Според председателя на ЗНС именно операция "Чисти ръце" трябва да се превърне в разделителната линия още в този парламент, а по-ясно и на следващите парламентарни избори, за да се види кой кой е в българската политика.

"Това е разделителната линия между онези, които управляват сега, и онези, които ще управляват България", отбеляза той и добави, че вече се работи по текстовете на законопроекта и се надява да събере подкрепа за него.

Що се отнася до съдбата на правителството на Пламен Орешарски, според него тя ще се реши на изборите за Европейски парламент на 25 май.

Вижте цялото гостуване на Румен Йончев в "Гореща точка".

добави коментар
Борис
Борис
А дано! Волен има спешна нужда от лечение, не от нов мандат!
Toi
Toi
Време е нещата да си отидат на мястото, не може толкова Болен човек като този Болен Сеирджиев да е балансьор е НС , определено е и време да си изчистим ръцете и да започнем на чисто . Едно ново и по добро начало за едно по добро бъдеще
Anita
Anita
Българския народ има остра нужда да се проведе операция "Чисти ръце". Така на избирателите ще им стане ясно кой, какво и защо!
преглед на всички коментари (5)
Стрелецът пред "България без цензура" беше задържан
Стрелецът пред централния офис на партия "България без цензура" е задържан, съобщиха от МВР. Това е...
На Сирни Заговезни в Кладница
Репортерът ни Методи Владимиров провери как протича празникът Сирни Заговезни в пернишкото село...
3 март
София
В момента
Дъжд
4°C
Днес
Дъжд
Min: 1°C
Max: 9°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 11°C
3 март
Днес празнуваме освобождението на България от турско робство. На този ден през 1878 г. В предградието на Истанбул Сан Стефано е подписан мирният...