Глобиха роми с 1000 лв... за зверски побой!

Рейтинг:
5 2
Въпреки че Георги Маринов остава с тежки здравословни проблеми, прокуратурата не образува досъдебно производство

Наказание от 1000 лева глоба за ромска фамилия, пребила почти до смърт мъж и жена в Елин Пелинското село Григорево. След зверския побой Георги Маринов остава с тежки здравословни проблеми, но прокуратурата не образува досъдебно производство и единствено налага парична глоба на един от извършителите.

Междусъседската свада се разиграва през 2010 година. Ромска фамилия, живееща на метри от дома на семейство Маринови, вдига шумен купон с участието на оркестър и певица на живо. Заради шума майката на Георги вика полиция.

Съдебно-медицинската експертиза заключава, че Георги е със средна телесна повреда – с черепно-мозъчна травма и постравматична епилепсия. Подава жалба, но от Районна прокуратура Елин Пелин отказват да образуват досъдебно производство.

Заради тежкото си здравословно състояние днес 33-годишният Георги не работи. Преди около месец починала и майка му, която страдала от рак.

Потърсихме и ромската фамилия. В дома им обаче не открихме никой. Хората в село Григорево се страхуват да застанат пред камерата ни, но разказват, че ромите често правят шумни празненства и създават проблеми на съседите си.

Бездействието на полицията и прокуратурата принудили Георги сам да търси правата си. Той завежда частно дело, което се очаква да започне през май тази година. Той е категоричен, че ако се наложи ще потърси правата си и в Страсбург.

Откриха 300-годишен "Троянски дамаскин"
Експозиция от мозаечни икони и кръстове, посветена на Разпети Петък беше подредена в параклиса на...
Великден на вересия
В навечерието на един от най-светлите християнски празници Възкресение Христово се оказва, че...
Без лични лекари в София по празниците
София без лични лекари по празниците! Повечето семейни медици са във ваканция, а пациентите им се...
Качваме 5 килограма от преяждане на празника
Въпреки по-високите цени на месо, яйца и зеленчуци отрупаните трапези по Великден и тази година ще...
Трапезата за Великден с 10% по-скъпа
Тази година великденската трапеза ще излезе поне с 10% по-скъпа в сравнение с миналогодишната,...