Борисов ползвал авиоотряда, за да види телето Бойка

Рейтинг:
1 0
Докладът отива в прокуратурата, решиха депутатите на днешното си заседание

Докладът на комисията за полетите на властта ще бъде изпратен на главния прокурор. Това решиха депутатите на днешното си заседание. 

"Авиоотряд 28" отново разгорещи страстите в пленарната зала. Депутатите изслушаха доклада на временната комисия за полетите на властта. От него стана ясно, че е имало пълен хаос между институциите, които се занимават с полетите и не се пазят документите.

Отговори на по-голямата част от поставените въпроси комисията така и не е получила. За 144 полета няма яснота кой точно и защо е бил на борда на правителствения самолет.

Депутатите от комисията отчетоха, че авиотрядът е използван за предизборни цели от бившите управляващи, да се превозват спортни отбори и да се снимат филми.

В доклада на комисията, която заседава три месеца, се посочва още, че бившият премиер Бойко Борисов не е уважил нито една от поканите, които депутатите са му изпращали да се яви на тяхно заседание.

Лидерът на ГЕРБ и днес не присъства по време на обсъждането в пленарната зала.

Председателят на комисията – депутатът от "Атака" Венцислав Лаков обясни, че за периода август 2009 – март 2013 г. "Авиоотряд 28" е направил разходи за повече от 34 млн. лв. Полетите са ощетили бюджета с над 800 хил. лв.

Превозвани са многократно футболни отбори, не само "Бистришките тигри", както и волейболни отбори, извършвани са полети за заснемане на филми, за наблюдение на телето Бойка, което е било връчено на Борисов като подарък, допълни председателят на комисията.

Полети са били ползвани с предизборни цели. Така на 27 октомври 2011 г. с "Кугър" тогавашният премиер Борисов лети Асеновград-Пловдив-Плевен.

добави коментар
Krasimira
Krasimira
както и където и да е летял-преземиха го. сега са наред следващите
kalpazanka
kalpazanka
ейййй, тия хора ядки гризаха телета гледаха, на мач ходиха. обърнаха държавата на частна собственост
makaron
makaron
хахахаххахаха
преглед на всички коментари (5)
Пенсионираха шефа на ВМА
На извънредно заседание на Съвета по отбрана днес са били разгледани кадрови въпроси, свързани с...
Лекарският протест се отлага
На днешното заседание на Националния съвет с представители на всички областни колегии Българският...
20:00
Новини
21:00
Топ Гиър
22:00
Новини
8 ноември
София
В момента
Слънчево
16°C
Днес
Слънчево
Min: 3°C
Max: 18°C
Утре
Слънчево
Min: 3°C
Max: 18°C
8 ноември
На 8 ноември православната църква почита паметта на св. Архангел Михаил. Според нашите народни вярвания той е един от братята светци, на когото при...