В Монтанско вдигнаха ръце! Построиха си път сами

Рейтинг:
3 0
Отсечката минава през гората и крие известни опасности

Жители на три населени места в Монтанско сами изградиха път до селата си. Причината е затварянето на международния път Е-79 заради изграждане на обходното трасе на Монтана. Заради това стотици хора са принудени да обикалят десетки километри, за да стигнат до областния град.

В началото на април, фирмата изпълнител на обходния път на Монтана затвори окончателно главния път за "Дунав мост 2" и за селата Долна, Горна Вереница и Винище. Осигури им обаче 100 км по дълъг обиколен път до Монтана.

"Ако се мине през Каменна Рикса е 40 км по-дълго, а през Славотин - 60 км, при положение, че Монтана – Горна Вереница е 8 км."

Затова местните хора, заедно с кметовете и фирмите в селата за няколко дни си изградили свой път през гората. Отсечката е дълга 2 км, която е засипана с 127 т чакъл от дарение.

"Опитахме се и направихме един обходен път, който ни струва около 3 500 лв., да има достъп до Монтана, за линейка, пожарна, за хапчета на хората", обясни Ивайло Иванов – кмет на Долна Вереница.

Импровизираният обходен път е по-кратък, но крие рискове. Гумите на колите често не просто се пукат, а направо се нарязват от неравностите по черния път през гората.

А от фирмата изпълнител на обходния път на Монтана поискаха до средата на май основният път да остане затворен. Ако срокът не бъде изпълнен, местните хора се заканиха да блокират пътя за "Дунав мост 2".

 

Камери ще следят за преписване на матурата
По-малко от месец остава до матурите и външното оценяване след VII клас. За тази година от...
Временните синдици в КТБ стават постоянни
Лазар Илиев и Росен Ангелчев, които в края на март бяха назначени за временни синдици в...
Реформаторите отказват подкрепа на Закона за НСО
Обрат на политическата сцена! Коалиционните партньори от Реформаторския блок най-вероятно няма да...
Постоянен арест за Цветан Пъков, прегазил 6-годишния Петьо
Апелативният съд в Пловдив остави Цветан Пъков в ареста за постоянно. Той е обвинен в това, че на...
Скандал в Парламента заради арменския геноцид
Денят в Народното събрание (НС) започна със скандал. Депутатите отложиха за утре приетата вчера...