Културист се връща на подиума след 20 години

Рейтинг:
20 0
Глад и пот, а не анаболи, са тайните съставки на успеха, казва Тони от Бургас

Почти 20 години след балканската титла в тежка категория, един бодибилдър се завръща на подиума и печели с гръм турнира "Мечката". Той е наречен на човека, положил основите на този спорт у нас – убитият шеф на Първа частна милиция Георги Николов-Мечката.

Годината е 1995 г., събитието – Балканско първенство по културизъм. 19-годишният студент в Националната спортна академия Тони Шивачев се качва на подиума в първото си голямо състезание.

Печели триумфално и заслужено обира всички овации на публиката и на своя благодетел – Георги Николов-Мечката. Собственикът на най-голямата охранителна фирма по Южното Черноморие - Първа частна милиция, е в ложата и аплодира своя последовател.

На 10 юни същата година, само два месеца след убийството на президента на ВИС 2 Васил Илиев, Георги Николов-Мечката също е разстрелян показно. Екзекутиран е с два куршума в своето черно "Порше".

След убийството му младият бургазлия Тони Шивачев спира със спорта и за изненада на мнозина дори отказва да участва в мемориалните турнири по културизъм "Мечката", които се провеждат всяка година.

19-години след убийството на Георги Николов, Тони Шивачев се връща към културизма. Въпреки фаталния край на Мечката, твърди, че пази прекрасни спомени от миналото.

38-годишният мъж не крие, че винаги е имал хъс и мотивация. Тони не е съгласен с масовото схващане, че всички културисти злоупотребяват с анаболните стероиди. По-важни от химията са тренировките и правилното хранене.

Тони отчита нетърпението като основна грешка на младите. Споделя и простичката си рецепта за постигане на хармонично тяло. "Тайната съставка е глад и пот, строго индивидуално е. Има общи базови неща, но всеки си ги наглася според организма си", казва Тони.

В Бургас Тони е известен със своята упоритост. Прекарва във фитнеса часове, обикновено рано сутрин. Вярва, че човешкото тяло може да се моделира. Никога не е имал сценична треска и подчертава, че контактът с публиката е едно от най-важните неща в културизма.

След като обръща гръб на бодибилдинга, Тони започва да се занимава с бойни спортове. На заден план остават други негови хобита – четенето на класическа литература и свиренето на пиано. Но в дебюта си в бойните спортове успява да спечели няколко шампионски титли.

Последният трофей – този от турнир "Мечката", има сантиментална стойност за билдъра от Бургас. Посвещава победата на сина си – 8-годишният Даниел, в когото вижда себе си.

Скоростно издават лични карти заради изборите
Паспортните служби в страната са впрегнали целия си ресурс, за да могат хората с изтекли лични...
Замеряха с яйца членовете на ДКЕВР
По време на общественото обсъждане на новите цени на електроенергията в Държавната комисия за...
Идва ли вълна от кюрдски бежанци?
Бежанска вълна заля Турция. Само през уикенда над 140 хил. души, прокудени от настъплението на...
Над 4 тона канабис заловени край Кресна
Около 500 зелени, тревисти растения с общо тегло 4100 килограма са открити при полицейска акция в...
Изнасяме лъвове за Южна Африка
Три лъва и един тигър от български зоопаркове са отпътували за Южна Африка, но износът на тези...