Сидеров се призна за виновен по три обвинения

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Има споразумения за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес

Обновена на 10.03.2016 10:37 Волен Сидеров се призна за виновен по 3 обвинения Сидеров иска споразумение със съда и пробация. Сидеров иска споразумение със съда и пробация. / БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се призна за виновен по три обвинения срещу него и иска да сключи споразумения със съда. Същото е направил и съпартиецът му Десислав Чуколов, съобщи БГНЕС.

От Софийския градски съд съобщиха тази сутрин, че на 14 март магистратите ще заседават по трите споразумения, с които Волен Сидеров се признава за виновен - за случая в град Батак, станал на 17.05.2011 г.; за НАТФИЗ, станал на 23.10.2015 г.; и за случая до Народното събрание от 21.05.2013 г. И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

На 17 май 2011 година "Атака" предизвика голям скандал в Батак, по време на празника по повод канонизирането на баташките новомъченици. На 21 май 2013 година новоизбраното тогава 42-ро Народно събрание проведе първото си заседание.Тогава Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че няма да подкрепи никакво правителство, а истеричните ксенофобски изявления, прозвучали по време на откриването на сесията, бяха осъдени от парламентарните групи. За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки.

Поне 27 загинали при атентата в Анкара
Най-малко 27 души са убити, а други 75 са ранени при самоубийствения атентат в Анкара тази вечер,...
Мощен взрив разтърси Анкара
Мощен взрив разтърси турската столица Анкара, версията е за самоубийствен атентат, съобщи БГНЕС....
Скала падна на Е-79, удари кола
Огромен скален къс падна от скат над Е-79 край Симитли, удари странично лек автомобил, в който...
ДСБ в опозиция, но остава в Реформаторския блок
Националното събрание на ДСБ реши партията да остане в РБ, но като опозиция на настоящото...
Полицията на крак заради сигнал за кучешки боеве
Полицейска акция по сигнал за кучешки боеве не даде резултат, въпреки че продължи повече от 9 часа,...