Помага ли Русия на Свободната сирийска армия

Рейтинг:
1 0
Това заяви началникът на Генералния щаб на Русия

Руската авиация в Сирия извършва удари не само в помощ на въоръжените сили на президента Башар Асад, но и на Свободната сирийска армия. Изненадващата новина съобщи началникът на Генералния щаб на Русия - Валерий Герасимов. Според него, части от умерената опозиция са се присъединили към редовната армия и получават оръжия и боеприпаси от Москва.

В помощ на опозиционната Свободна сирийска армия ежедневно се извършват до 40 удара по цели на терористичната групировка "Ислямска държава". Това заяви пред акредитираните в Москва чуждестранни военни аташета началникът на Генералния щаб на Русия, Валерий Герасимов.

"Дестабилизацията на обстановката в Близкия Изток заплашва целия свят. Именно това ни накара да започнем операция срещу бойците от "Ислямска държава" в Сирия. Русия съдейства за обединението на усилията на правителствените войски и на формированията на Свободната сирийска армия за разгрома на терористите. Отряди на Свободната сирийска армия с численост над 5000 души, съвместно с редовните сирийски войски, водят настъпателни действия в провинциите Хомс, Хамма, Алепо и Ракка".

Според Герасимов засилената активност на НАТО и разгръщането на системи за противоракетна отбрана заплашват с ескалация на вече съществуващи конфликти, както и с появата на нови. Високопоставеният офицер изрази и надежда да се проведе обективно международно разследване за обстоятелствата около свалянето на руския бомбардировач Су-24 от Турция в края на ноември.

Заради инцидента отношенията между Москва и Анкара са крайно обтегнати и Кремъл дори обяви икономически санкции срещу южната ни съседка. На този фон говорителят на Путин, Дмитрий Песков, заяви, че планираната за утре двустранна среща между руския президент и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган, която беше договорена преди месец на Г-20 в Анталия, няма да се състои.
Разкаял се мафиот помага на бивши престъпници
Разкаял се член на японската мафия помага на бивши престъпници да се интегрират отново в...
Мюсюлманите в САЩ се страхуват от насилие заради религията им
Много мюсюлмани в САЩ се чувстват застрашени от преследване заради религията, която изповядват....
Депутатите приеха промените в Конституцията
При поименно гласуване в Народното събрание на трето четене на промените в конституцията те бяха...
Коя е Екатерина Захариева
Екатерина Захариева беше министър в двете служебни правителства на президента Росен Плевнелиев и...
Eкатерина Захариева е номинирана за министър на правосъдието
Екатерина Захариева е номинацията на премиера за нов министър на правосъдието. Тя беше представена...