Нестандартни конни надбягвания

Рейтинг:
0 0
Състезанието се провежда на плажа на град Макей

Романтичен райски плаж, който се простира на стотици километри, а по него препускат коне. На това изключително зрелище станаха свидетели за поредна година жителите и гостите на австралийския град Макей.

За някои идеалната ваканция е да избягат на някой екзотичен плаж на другия край на света. За други е да се откъснат от реалността, като се отдадат на любимите си коне. Има едно място на планетата, на което човек може да направи и двете. Това е плажа на град Макей в североизточния австралийски щат Куинсленд. Там, където можеш да се насладиш на вълните на Южния Пасифик докато наблюдаваш надпреварващи се на мокрия пясък коне. Или сам да се метнеш на седлото и да се надбягваш с вятъра на фона на синия океан. За четвърта поредна година мястото се превърна в арена на уникалното зрелище. Негов организатор е Мик Поуп, който признава, че се е вдъхновил за това необикновено състезание от Ирландия.

Благодарение на отлива на океана, крайбрежната ивица от мокър пясък става достатъчно широка за провеждане на надпреварата с коне. Освен това, пясъкът е достатъчно ситен, за да не се натрупва в копитата на животните. А за разлика от истинските гонки на трева на хиподрумите, тук няма специални изисквания към животните. Ето защо могат да се видят както чистокръвни коне, така и не дотам расови, дори и понита. Няма ограничения и във възрастта на жокеите и дори деца се впускат в импровизирани надпревари.

За любителите на екзотиката, съчетана с адреналин, има и още една изненада. Но те трябва да станат призори, за да видят как на развиделяване не едно кенгуру отива на плажа край Макей, за да посрещне първите лъчи на изгряващото слънце.

Фестивал събра стотици хиляди в Будапеща
Стотици хиляди от цял свят се събраха в Будапеща по повод Годишния музикален фестивал "Сегед",...
Руска следа в останките на падналия самолет в източна Украйна
Руска следа в останките на падналия самолет в източната част на Украйна – това смятат, че са...
Душ в зоопарка на Сеул в жегите
Лятото е трудно не само за хората, но и за животните. Затова обитателите на зоологическата градина...
Метрото - достъпно и за хора с увреждания
Столичното метро с опит да улесни хората с увреждания и майките с колички. За целта са монтирани...
ЦИК одобри правилата за гласуване на 25 октомври
ЦИК одобри хронограмата за предстоящите избори и правилата за гласуване на 25 октомври. Тогава...