Трима полицаи загинаха, а 15 бяха ранени при престрелка в Македония

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
По данни на властите въоръжените мъже, с които се е сражавала полицията, са етнически албанци

Жертви и ранени при полицейска акция в Македония. Медиите в западната ни съседка съобщават и за трима загинали цивилни, сред които и дете. Информацията обаче не е официално потвърдена. Обявена е обаче смъртта на трима служители на реда след днешните престрелки. Други 15-ет пък са ранени.

В етнически смесения град Куманово се проведе операция срещу група въоръжени мъже, която приключи след като и последните 27 терористи, които се укриваха в десетина къщи, се предадоха на органите на реда.

Сблъсъците между силите на реда и въоръжената групировка избухнаха около 4 часа тази сутрин. Ранените полицаи бяха настанени за лечение в столицата Скопие. Четирима от ранените служители на реда са с опасност за живота, а осемгодишно момиче и нейните родители може да са станали жертви на престрелките, смятат медиите в страната. Официални данни за пострадали цивилни обаче няма.

По данни на властите въоръжените мъже, с които се е сражавала полицията, са етнически албанци. Стрелбата беше възобновявана на няколко пъти от началото на деня - в квартал "Дива населба", в западната част на Куманово. Жителите бяха евакуирани с полицейски автомобили.

Армията за национално освобождение пое отговорност за нападението в Куманово. Жителите бяха евакуирани с полицейски автомобили. Заради престрелката македонският президент Георге Иванов прекрати визитата си в Москва и се върна обратно в родината. По-рано се появиха информации, че сръбското правителство ще насрочи за утре извънредно заседание на Агенцията за сигурност заради напрежението в Македония. Според разузнавателни източници, към граничния пояс между Сърбия и Македония вече са изпратени допълнителни военни и полицейски части.

Празник на фолклора в добричкото село Бранище
Празник на фолклора събра днес над 400 участници в добричкото село Бранище. В третото издание на...
В Украйна все още се водят сражения
В Украйна все още се водят сражения, въпреки че официално прекратяването на огъня влезе в сила още...
Сервитьори тичаха 1600 метра с табли в ръце
Стотици сервитьори от цял свят се включиха в любопитно състезание в аржентинската столица Буенос...
Над 1/4 от трениращите приемат стимуланти
Над 1/4 от спортуващите приемат или са приемали хранителни добавки или други стимуланти. Това...
Кола се заби в стълб в Яхиново, петима загинаха
Петима са загинали след жестока катастрофа, станала в дупнишкото село Яхиново. Лек автомобил се е...