Търговци на дървесина блокираха границата с Турция

Рейтинг:
0 2
Дърводобивните фирми отново поискаха вдигане на мораториума

Износители на дървесина блокираха днес движението към два гранични пункта. Протест имаше и на прохода Хаинбоаз с искане да отпадне незабавно наложената Забрана за износ на необработен дървен материал. Според протестиращите тя не може да реши проблема с незаконната сеч.

Предиобед протестиращите блокираха за 15 минути движението към граничния пункт "Капитан Петко войвода" с настоятелни скандирания "Искаме работа!".

Протестиращите настояха да отпадне забраната за износ на необработен дървен материал. От бранша твърдят, че в момента търпят огромни загуби, които ги изправят пред фалит. Това пък обрича 8000 техни служители на глад.

Източник: БГНЕС Дърводобивните фирми твърдят, че заради забраната са принудени да продават дървесината на българските заводи, които обаче вече смъкнали цените с 8 лв. Ето защо те настояха за вдигане на мораториума, като го определиха като незаконосъобразен.

Протестиращите спряха движението за 5 минути и на международния път за Турция край Свиленград. Работещи в дървоодобивните фирми се събраха и на изхода на Гурково, с намерение да блокират пътя за Прохода на Републиката.

Днес блокада на Хаинбоаз не се състоя, защото за нея нямаше разрешение. Но ако мораториумът продължи да действа, от бранша планират нови протести и дори гражданско неподчинение.

Бизнесът протестира срещу цената на тока
В този час започва протестът на бизнеса срещу злоупотребите в енергетиката и в подкрепа на...
Италианци построиха най-високата кула от блокчета ЛЕГО
Деца от Милано сглобиха конструкция, висока 35 м., с което подобриха досегашния рекорд на Гинес от...
Затварят част от "Цариградско шосе", пускат друга
От полунощ се пуска движението по бул. "Цариградско шосе" в частта от бул. "П. Яворов" до ул....
Кон ритна ром по носа
Кон ритна в лицето 23-годишен ром, който го налагал с дървен кол. Инцидентът станал към 20 ч....
30 клошари прибра полицията в Бургас
В Бургас приключи акция "Клошар", проведена по инициатива на общинската администрация, полицията и...