Wienerklassik Orchester открива коледните класически концерти в София

Рейтинг:
0 0
Източник: Art Bg
Първите 300 билета са на промоционални цени и вече са в продажба

Wienerklassik Orchester ще продължи традицията на коледните виенски концерти в България. Оркестърът ще представи репертоара си пред българска публика на 13 декември в зала 1 на НДК, от 20:00 ч.

Wienerklassik Orchester е създаден от млади и вдъхновени творци, с различни националности, но обединено от една обща цел – да съхраняват и предават красотата на класическата музика. Всички тези таланти са завършили във меката на класическото музикално творчество - Виена и са свирили както във Виенската филхармония, така и в по-малки оркестри по цял свят.

Източник: Art Bg
Запазена марка на Wienerklassik Orchester усещането за свобода, което инструменталистите успяват да създадат по време на концерт. Това е така, заради честата смяна на музикалното оформление и на самите персонажи на сцената. Музикантите създават един изключителен синхрон, в който променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Сменят се камерна с духова музика, хорови изпълнения и соло.

Интересна комбинация между традиционно и съвременно, в която липсва монотонност, ще се насладите на едни млади, ентусиазирани музиканти, носещи духа на Централна Европа и мелодиката на музиката на най-известните композитори в света.


Билетите са в продажба от днес на касите в Билетен Център НДК и онлайн в мрежата на Eventim.bg. Цените са от 40 до 60 лв. и ВИП от 80 до 100 лв. Първите 300 билета са на промоционални цени с 10 лв. по-ниски от редовните.

 

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....