Коктейл от дим и мъгла причинил катастрофата на АМ "Тракия"

Рейтинг:
1 3
Прокуратурата започна да нищи кървавия инцидент

Сигнал за гъст черен дим на магистрала "Тракия" е имало преди тежката верижна катастрофа край Пловдив вчера. В инцидента загинаха двама души, а 15 бяха ранени.

За дима алармираха от пловдивската пожарна, като се позовават на информация от телефон 112. В същото време прокуратурата образува две досъдебни производства, които трябва да разследват тежкия инцидент. Едното ще разследва причините за смъртта на двете жертви на инцидента, а другото - големия брой пострадали на пътя.

"Делото е в активна фаза на разследване. Назначени са три експертизи. Автотехническа цели да разследва причините, довели да инцидента, а медицинските ще установяват причините за смъртта на пострадалите и телесните увреждания на останалите пострадали в катастрофата. Изготвя се и химическа експертиза за установяване на концентрация на алкохол у водачите, участвали в ПТП-то", каза Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Всички настанени в болница са без опасност за живота. Очаква се пострадалите да бъдат изписани от лечебното заведение до края на седмицата.  

добави коментар
Русе посрещна новия си митрополит Наум
Днес Русенската епархия посрещна новоизбрания митрополит Наум. Той пристигна в град Бяла, който е...
Липсата на задължителна матура по математика ощетява младите
40% от 12-класниците едва успяват да решат най-лесните задачи по математика. Резултатите са от...
В момента:
03:05
04:00
Пътуване със CNN
05:00
Виното на Новия свят
6 април
София
В момента
Облачно
19°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 6°C
Max: 13°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 14°C
6 април
На 6 април 1896 г. oфициално са открити първите съвременни летни олимпийски игри. Лятната олимпиада се провежда в Атина, Гърция, от 6 до 15 април...