Демографската криза тема на "10 разговора за България"

Рейтинг:
0 1
Да се създаде министерство, което да отговаря за демографските въпроси, призовават участниците в дискусията

Ако високата смъртност и ниската раждаемост у нас продължават да се увеличават, до 2050 г. българите ще се стопим до 4,5 млн. души. Тези и други демографски проблеми на България обсъждат специалисти на втората кръгла маса от поредицата "10 разговора за България", организирана от гражданското движение "България без цензура".

В цяла Европа страната ни заема второ място по брой на абортите след Русия. В същото време ромският етнос продължава да се увеличава и има голяма вероятност само след няколко поколения българите у нас да бъдат екзотика, констатираха лекари, статистици и специалисти по демография.

Участниците в кръглата маса се обединиха около идеята, че трябва да се създаде министерство, което да отговаря за демографските въпроси.

добави коментар
Obektiven
Obektiven
Къв ергенски данък бе 30% младежка безработица до 29 години ти си ги караш да се женят и да правят деца за кого да се оженят за майките си ли? Хората нямат 5 пари в джоба да се обръснат ти насила си ги сватосваш! И после това дете да рови по кофите ли? Хем да се създавало качествено поколение хем ще караме хора дето не могат да издържат себе си и нямат работа да създават те поколение насила е как да стане тоя номер? Я помислете малко!
преглед на всички коментари (1)
Ню Йорк затяга мерките за пушенето
Ню Йорк обявява война на тютюневите изделия. Общинският съвет одобри решението за вдигането на...
Съдбата на Берлускони ясна през ноември
Италианският Сенат ще проведе открито гласуване за изключването на Силвио Берлускони. Вотът е...
В момента:
Новини
12:00
Новини
12:10
Най-удивителните фотографии на National Geographic
31 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 8°C
Max: 19°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 7°C
Max: 17°C
31 октомври
Тази нощ светът отбелязва Хелоуин. Маскарадът се провежда всяка година на 31 октомври, най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия,...