Протест

Изплатиха 80% от заплатите в девинската болница

Рейтинг:
0 0
Търсят се педиатър и анестезиолог за възстановеното лечебно заведение

Ръководството на болницата в Девин е изплатило над 80% от заплатите, натрупани преди затварянето на здравното заведение през 2011 г. Над 300 хил. лв надхвърлят просрочените възнаграждения от времето преди прекратяване дейността на болницата. След издължаване на заплатите започва преназначаване на лекари и медицински сестри, които са работили в болницата преди затварянето й.

Общо 12 специалисти вече са назначени във възстановената болница. От ръководството на здравното заведение преговарят за сключване на договори с още лекари, като свободни местата има за педиатър и анестезиолог.

МБАЛ-Девин кандидатства пред Здравната каса за сключване на договори за всички клинични пътеки, които са обслужвани преди затварянето на отделенията, както и за нови дейности. Отварянето на болницата стана възможно, след като правителството на Пламен Орешарски преведе 700 хил. лв. за възстановяване на дейността, а общинският съвет взе дълго чаканото решение.

Общината е намерила жилища за медиците, които не са от Девин, а директор на МБАЛ-Девин ще бъде Радка Грозданова. Местните хора са безкрайно благодарни на кабинета и лично на здравната министърка д-р Таня Андреева. Две правителства преди това - на ГЕРБ и служебното на президента Росен Плевнелиев, ги лъгаха и дори ги предизвикаха да дойдат на протести на жълтите павета в София. През това време десетки хора от града се простиха с живота си, тъй като не получаваха адекватно лечение.

3,2 млн. лв. джакпот за четвъртък
Натрупаният джакпотът във второ теглене на играта 6/49 за четвъртък, 23 октомври, се очаква да...
Дрифтът става все по-популярен у нас
Най-новата мода в автомобилните спортове у нас - дрифтът, печели все повече последователи. Какво е...
Стотици българи искат "да бъдат забравени" от Google
Стотици българи искат да се възползват от правото "да бъдат забравени" от популярната търсачка...
Папа Павел VI беше обявен за блажен
Папа Павел VI беше обявен за блажен. Това стана на церемония във Ватикана водена от настоящия папа...
Хиляди се поклониха пред мощите на Иван Рилски
Днес Православна църква почита св. Иван Рилски Чудотворец. Всяка година на 19 октомври, хиляди хора...