Разкриха схема за уреждане на шофьорски изпити

Рейтинг:
1 0
Пет от изпитващите са със спрени права. Пряката отговорност обаче е на шефа на сектора

Опит за масово купуване на теоретични изпити за шофьорска книжка беше разкрит в София. 38 от 110 изпита са били предварително решени. До разкриването на схемата се стига, след като през юли в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" постъпва сигнал, че в една фирма ще бъде направен опит за продаване на изпит.

След проверка на място се установява, че листовките са с предварително нанесени знаци. Листовките на всички в залата били вече решени. Открита е манипулация при всичките 19 служители, между които е трябвало да бъдат избрани тези, които ще проведат изпита. Пет от изпитващите са със спрени права, а срещу тях ще започне наказателно производство.

Пряката отговорност за измамата обаче е на шефа на сектора. След началото на проверката голяма част от записалите се за изпит в този ден в последствие са се отказали.

Спирането на хартиените листовки е решението на проблема с купуването на шофьорски книжки, смята директорът на Автомобилна администрация. Ганев се надява от началото на следващата година всички листовки да бъдат електронни и да се решават на таблет. До момента има само един установен случай на манипулиране на изпит с таблет.

В момента всички теоретични изпити се провеждат само от служители на централната администрация.

Преди дни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов се закани, че всички, които работят в областните управления, ще бъдат сменени, ще бъдат закрити и регионални звена, за да се спре с тези порочни действия.

добави коментар
Най-четени
Най-коментирани
Франция забрани фракинга за шистов газ
Най-висшата съдебна инстанция на Франция потвърди държавната забрана за добив на шистов газ по...
Организацията за забрана на химическите оръжия печели "Нобел" за мир
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) спечели Нобеловата награда за мир. Отличието...
В момента:
Още нещо
06:00
Най-големите удари на мафията
07:00
Новини
07:10
Секретни мисии
12 октомври
София
В момента
Облачно
20°C
Днес
Слънчево
Min: 8°C
Max: 24°C
Утре
Облачно
Min: 8°C
Max: 24°C
12 октомври
Октоберфест е символ на безкрайно веселие и хектолитри изпита бира. Малко известно е обаче, че началото на празника е дадено на 12 октомври 1810 г....