Протест

Земеделци се хванаха за гушите

Рейтинг:
0 1
ДФ "Земеделие" скочи срещу ресорния министър

Управителите на Държавен фонд "Земеделие" нападнаха Министерството на земеделието с обвинение в некомпетентност и изпълняване на политически поръчки. От своя страна министърът на земеделието Димитър Греков упрекна фонда в липса на прозрачност и умишлено бавене на проектите. За днес следобед беше насрочено заседание на Управителния съвет (УС) на фонд "Земеделие".

Според управата в момента се извършват кадрови промени във Фонд "Земеделие" на политическа основа. Битката за власт и разпределяне на средства е между БСП и ДПС, твърди още изпълнителният директор на Фонда Мирослав Николов.

Министърът отговори, че исканите оставки са заради несвършена работа и мудност.

"Обвиненията са от нашите бенифициенти. Става въпрос за непрозрачност при проектите. Не е необходимо да се обръщат към министъра, защото не знаят защо не им се плащат парите", обясни Греков.

"Към настоящия момент сме оценили всички проекти за 88 млн. евро, които са наличния бюджет", твърди Виолета Александрова – зам.-директор на ДФ "Земеделие". "Греков да каже ще прехвърля ли парите от Гаранционния фонд или теглим чертата и докъдето стигнат парите", настоя още Александрова.

"Естествено при наличие на такива средства ние ще прехвърлим пари за земеделските производители, но ако днес не проведем това заседание, много милиони средства няма да стигнат до земеделските производители", обясни от своя страна Греков.

Греков отговори и на обвиненията в лобизъм за получаване на европари на фирма "Греком", като посочи, че собственикът Тодор Греков му е братовчед и "не се срамува от него". Не съм питал само за тази фирма, категорично отхвърли нападките министърът.

Мирослав Николов пък заяви,че няма да присъства на заседанието на УС на Фонд "Земеделие", защото има работа, а именно да подписва договори. Заради липса на кворум министър Греков насрочи редовно заседание на УС на Фонда в понеделник (7 юли).

Шок! Трима оцеляха по чудо в падащ асансьор
Трима души оцеляха по чудо от падащ асансьор в Кърджали. Инцидентът станал към 17:13 ч. в...
Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...