Протест

Фалшив сайт пусна неверни резултати от матурите

Рейтинг:
0 3
Източник: БГНЕС
Абитуриент от училището към Техническия университет реши да се пошегува с връстниците си

Фалшив сайт разпространява неверни резултати от проведените в края на май матури, съобщиха от Министерството на образованието.

"Разпространяваната информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката", уточниха от ведомството.

Резултатите от матурите ще са готови до 9 юни 2014 г. и ще бъдат публикувани на електронния адрес rezultati.zamaturite.bg, който в момента все още не е активен. На 9 юни обаче срещу ЕГН и входящ номер всеки зрелостник ще може да провери оценките си.

Сайтът менте всъщност е дело на абитуриента Денислав Първанов от Технологичното училище "Електронни системи" към Техническия университет в София, който решил да се пошегува с връстниците си. Бъдещият програмист направил копие на сайта на МОН, в който ще бъдат публикувани оценките от матурите. На адрес http://rezultati-zamaturite.us.to/ в продължение на няколко часа се показваха произволно генерирани резултати, които обаче хвърлиха в недоумение завършващите.

Сайтът вече е свален, а авторът му се легитимира с официално изявление в една от Facebook групите, посветени на тазгодишните матури.

"Извинявам се на всички, които се чувстват обидени, не мисля че съм навредил. Изтрил съм всички въведени данни. Виждам доста емотикони със смях в коментарите. Моите приятели се забавляват, така че не мисля че е нещо лошо. Може да се пошегувате и с вашите. И да оценките НЕ са истински", написа той.

Русия изтегля военни от украинската граница
Русия изтегля войските си от границата с Украйна. Президентът Владимир Путин е наредил военните...
Над 100 хил. българи имат артритни проблеми
Отбелязваме Световния ден за борба с артрита. Ревматичните болести са най-голямата група хронични...
Младите българи мислят за кариера, а не за деца
Младите българи залагат на кариерата и не мислят за деца. Това показва проучване за основните...
116 български района са застрашени от потопи
116 района в страната са застрашени от потопи, сочат предварителни оценки, обобщени от...
Втори тайфун за седмица удари Япония
Втори тайфун в рамките на една седмица удари южния японски остров Окинава. Пострадаха повече от 35...