Ще стигнат ли парите на болниците

Рейтинг:
0 0
Вероятно бюджетите им тази година ще бъдат орязани с около 20%

От Здравната каса не са съгласни с изказването на министър д-р Таня Андреева, че вероятно бюджетите на болниците тази година ще бъдат орязани с около 20%. В писмено становище от фонда отбелязват, че на среща с премиера Пламен Орешарски, на която е присъствал и здравният министър, д-р Румяна Тодорова е представила данни за финансовото състояние на касата.

От тях е видно, че през тази година има ръст в бюджета между 5 до 41% за различните дейности, изделия и лекарства. Парите за болниците през тази година са един 1,160 млрд. лв., което е с 260 млн. лв. по-малко от изразходваното през миналата.

От фонда стигат до извода, че вероятно разликата от около 18 на сто е имала предвид министър Андреева в своето изказване. В същото време от касата уточняват, че Надзорният съвет е утвърдил разпределението на средствата по районните каси в страната и сумите гарантират на болниците плащания за 12 месеца, а не за 10, както през изминалата година. Уточнява се още, че другата седмица ще бъдат утвърдени месечните разпределения по болниците.

добави коментар
Листата на ДПС за евровота ясна през април
Водачът и листата на ДПС за европейските избори ще бъдат известни към 20 април, съобщи днес, 8...
Опасни оръжия са изчезнали в Украйна
При безредиците в Украйна от военни складове са откраднати няколко, а може би дори няколко десетки...
8 март
София
В момента
Облачно
5°C
Днес
Дъжд и сняг
Min: 4°C
Max: 7°C
Утре
Облачно
Min: 1°C
Max: 6°C
8 март
8 март е Международен ден на жената. Започнал като политическо събитие на Американската социалистическа партия в началото на XX в., празникът...