Електронните цигари вредни като нормалните

Рейтинг:
0 3
137 1
Източник: БГНЕС
В тях се съдържа почти същото количество канцерогенни вещества, показва изследване

Електронните цигари съдържат почти същите количества канцерогенни молекули като традиционните. Изследване, публикувано в списанието на френската потребителска асоциация, сочи, че три от 10 електронни цигари съдържа формалдехид и акролеин в нива, близки до тези в стандартните папироси.

Това не е причина да ги забраним, но е повод да затегнем контрола над употребата им, коментира главният редактор на изданието Томас Лоренсо.

Убеждението, че електронните цигари са по-полезният и лесен начин човек да спре да пуши е причината за бума през последните години. През 2012 г. индустрията регистрира продажби за 1 млн. долара. За последните пет години числото нараства на 10 млн. долара. Според прогнозите пазарът на електронни цигари ще надскочи този на традиционните тютюневи изделия през следващите няколко десетилетия.

В същото време обаче някои държави предприемат рестриктивни мерки спрямо употребата им, особено сред младежи.

Италия и Франция забраниха продажбата на електронни цигари на непълнолетни. САЩ подготвят забрана на продажбата в интернет и ограничения в ползването им на обществени места. Във Финландия и Холандия е забранено да се рекламират. В Унгария ползването и продажбата им е незаконно.

добави коментар
Димитър
Димитър
Извинете, не е ли редно да сложите поне някакъв източни на това "изследване", кой го е извършил, нещо фактология? Че то стана май "една жена казала на женския пазар, че в трамвая чула, една позната как била видяла..." А че били "по-полезни" - това да не са ябълки, че да са полезни :)
преглед на всички коментари (1)
Протестите блокираха центъра на София
Движението в центъра на София беше поетапно блокирано заради протестите тази сутрин. Затворен беше...
Търси се Отмъстителката на изнасилени жени
Властите на мексиканския град Сиудад Хуарес, щата Чиуауа, издирват жена, която отмъщава за ...
В момента:
Извънредно студио от Народното събрание
14:00
Новини
15:00
Новини
15:20
Galileo
4 септември
София
В момента
Облачно
21°C
Днес
Облачно
Min: 12°C
Max: 24°C
Утре
Слънчево
Min: 10°C
Max: 26°C
4 септември
На днешния ден през 1992 г. Тодор Живков е осъден на седем години затвор за злоупотреба с държавни средства. Той трябва и да върне на държавата 7...