Външно: Въздържайте се от пътувания до Тунис

Рейтинг:
1 0
23 са вече жертвите на атентата в музей в столицата на страната

Министерство на външните работи (МВнР) препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до Тунис. По информация на Посолството на България в Северноафриканската държава, напрежението в страната остава.

Министър-председателят на Тунис обяви, че единият от нападателите в музея вчера е известен на властите, но те не са проявили специален подход към него. При атентата загинаха 23 души, а 44 бяха ранени. Полицията ликвидира двамата стрелци и арестува четирима по подозрение за съучастие.

Сред убитите има италиански, испански, японски и полски граждани, както и трима тунизийци. Двамата стрелци от музея бяха ликвидирани при специализирана акция на полицията. Освен жертвите, още 44 души бяха ранени при атентата.

Ясин Абиди и Хатем Хашнауи са двамата извършители на нападението срещу музея "Бардо", каза премиерът на Тунис Хабиб Есид. От президентството на африканската държава обявиха, че органите на реда са арестували 9 души по подозрение за съучастие в атентата. Според властите. Четирима от тях са директно свързани с двамата нападатели от музея.

Това е най-смъртоносното нападение в Тунис след свалянето от власт на президента Бен Али в началото на 2011 г. До момента никой не е поел отговорност за атаката. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и Съветът за сигурност на световната организация остро осъдиха терористичното нападение.

Историята оживява на фестивала "Орел на Дунава"
Най-мащабният и единствен у нас фестивал на античното наследство "Орел на Дунава" се провежда за...
Задръстванията в помощ на туризма
Забавеното строителство на магистрала "Струма" край Петрич увеличи потока от хора в района. Вместо...
Взрив след взрив!
Днешният инцидент във ВМЗ-Сопот е третият на територията на предприятието само за четири месеца.На...
Пак заплаха срещу самолет на Turkish Airlines
Паника на летище в Истанбул - бомбена заплаха спря полет до Ню Йорк. Това е петият случай на...
Отварят нова клиника за бездомни кучета в София
Столичната община отваря нова ветеринарна клиника за бездомни и непородисти кучета. Целта е да се...