Безценни книги отиват на вторични суровини

Рейтинг:
3 1
Изхвърляме тонове художествена и научна литература

Безценни знания се продават за жълти стотинки. Тонове художествена и научна литература, учебници, помагала отиват в пунктовете за вторични суровини.

"Под игото", "Тютюн", "Преспанските камбани", многотомната история на България... Това са само част от книгите предадени на вторични суровини. В пункта, който екипът на NEWS7 посети, книги връщат не само частни лица, но и читалища, а доказателството за това се крие в чувал пълен с картони, описващи всяка книга, нейния номер и годината на издаване.

"Жалко е, защото сме обречени да си заличим миналото така, а пък след това няма да имаме бъдеще. Освен това има много учебници, които наред с тази литература могат да се използват още", казва собственикът на пункта.

Той сортира книгите и не възнамерява да ги даде за рециклиране.

"Аз съм живял във време, когато се ценеше книгата и информацията в нея. Не ми дава сърце да я пусна веднага за рециклиране. Ако на някой човек му потрябва книга, бих му помогнал, бих му я дал, бих я спасил", допълва собственикът.

добави коментар
Иржи
Иржи
И аз бих искала да разбера къде се намира този пункт. :) Ще ми е интересно да го посетя.
Виктория
Виктория
Здравейте, гледах новините Ви. Репортажът беше чудесен с изключение , че не споменахте Къде точно се намира въпросният пункт .. Надявам се да споменете, тъй като наистина бих искала да го посетя , а вярвам няма да съм единствената.
преглед на всички коментари (2)
Лечение за неосигурените – само при спешни случаи?
Режимът на лечение на здравно неосигурени пациенти се затяга. Болни без платен данък здраве ще...
Бюджет 2014 е най-социалният досега
Бюджетът за следващата година е най-социалният бюджет на страната досега. Това заяви министърът на...
В момента:
21:00
Цветовете на пустинята
22:05
Стан – Да победиш с любов
23 ноември
София
В момента
Облачно
11°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 14°C
Утре
Дъжд
Min: 5°C
Max: 10°C
23 ноември
На 23 ноември 1963 г. в ефир излиза първият епизод на британския фантастичен сериал "Доктор Кой". Поредицата следва приключенията на Времеви лорд...