Протест

Фестивал на здравето в Борисовата градина

Рейтинг:
0 0
Източник: Thinkstock/Guliver Photos
Събитието е организирано от студенти от СУ "Св. Климент Охридски"

Утре – 31 май (събота) в Борисова градина ще се състои "Фестивал на здравето". Събитието ще бъде целодневно – ще започне в 09:00 и ще приключи в 18:00 ч. Ниската здравна култура и необходимостта от по-висока информираност на гражданите по най-често срещаните въпроси и проблеми от здравната тематика мотивират Студентски съвет при Софийски университет "Свети Климент Охридски" да организира инициатива, с която положително да допринесе за обществото.Въпреки нарастващите темпове, с които световната медицина се развива, все още профилактиката се разглежда като най-ефективен и "безболезнен" начин за подобряване на здравето на хората в една общност. В много европейски държави има практика да се организират такива мероприятия, като в по-далечен план те доказано пестят и от държавните средства, и от страданието на гражданите.

В деня на фестивала студентите от Софийския университет, заедно със съорганизаторите на събитието в лицето на АСМБ, Болница "Лозенец" и BGDonor (органзизиращи дейността на шатра "Органодарителство"), ще запознаят минувачите в Борисовата градина по различни въпроси нa здрaвнa темaтикa.
Източник: Thinkstock/Guliver Photos
В деня на събитието ще има 10 тематични разделения, като всяко от тях ще разглежда различен проблем и ще предлага програма, която ще се повтаря през фестивалния ден, така че всеки да може да разгледа и чуе всичко.

За по-малките приятели ще има шатра "Занималня за деца", където мъниците ще разберат какво е да си лекар, упражнявайки се върху плюшени мечета. Идеята е всичко да бъде представено по достъпен начин и да се създаде интерактивна среда, а не просто да се поднесе информацията теоретично.

Лятната естрада в Борисовата градина ще се превърне в "научна шатра". На сцената в края на деня ще се качи специален гост лектори, който ще сподели своите знания и опит с присъстващите.

Повече информация за събитието можете да откриете на официалния сайт на Фестивала: http://students.uni-sofia.bg/zdrave/

Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...