80% от дипломираните лекари заминават за чужбина

Рейтинг:
7 0
Дипломира се випуск 2013 на Медицинския университет

Абсолвентите от випуск 2013 на Медицинския университет положиха Хипократова клетва и получиха своите дипломи, с което официално станаха лекари. Проучване на Медицинския университет показва, че 80% от дипломираните млади медици планират да практикуват в чужбина.

След шест години обучение, абсолвентите от Медицинския университет вече са лекари. Единственият студент, завършил с пълно отличие следването си, е 25-годишната Вера Москова. Младата лекарка казва, че зад успеха се крият не само упорит труд и постоянство. Интересът на д-р Москова към медицината се ражда още в детските й години.

Пред очите на своите преподаватели, родители и близки, медиците положиха Хипократовата клетва. Много от младите на Медицинския университет в София - около 80% от дипломираните лекари искат да се развиват в чужбина. Само в България специализантът трябва да плаща между 180 и 400 лв, за да учи.

Българските медици бягат, защото за да специализират, трябва да водят дълга, трудна и скъпоструваща битка. Младите специалисти се надяват държавата да вземе спешни мерки и да спре масовото бягство на български лекари.

добави коментар
ДАНС започва проверка по скандала с "Галерия"
ДАНС започва проверка за записите между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, за които...
Пастрок преби бебе до смърт
Бебе на годинка почина от бой в дома си в кв. Казмера в Казанлък. Детето е пребито от пастрока си...
В момента:
12:00
13:00
13:30
По-близо до истината: Космос. Съзнание. Бог
17 януари
София
В момента
Мъгла
1°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 0°C
Max: 10°C
Утре
Облачно
Min: 3°C
Max: 9°C
17 януари
На 17 януари Православната църква почита паметта на свети Антоний. Светецът се счита за покровител на чумата и болестите, затова денят се чества и за...