Туптящото сърце на Шанхай в изложба на китайска живопис и фотографии

Рейтинг:
0 0
Източник: СБХ
На 15 октомври галерията на "Шипка" 6 ще приюти експозицията "Шанхай в моето сърце"

На 15 октомври в 10:00 ч. в галерията на Съюза на българските художници на ул. "Шипка" 6 ще бъде открита изложба на живопис и фотография от китайски автори. "Шанхай в моето сърце" е организирана по случай 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България. Експозицията показва истинския Шанхай и хората, живеещи в неговото величие. Тя ще може да бъде видяна в рамките само на 2 дни.

Източник: СБХ Шанхай, разположен на източното крайбрежие, до устието на река Яндзъ, е естествено пристанище и един от най-големите градове на Китай с население от 24 млн. души. Неговото богато историческо наследство и голямо развитие са го формирали като очарователен и динамичен международен метрополис от различни култури.

Шанхай е място, където жизнеността изобилства и предприемачеството процъфтява. Шанхай е място, където съвременният просперитет се смесва перфектно с уважаваните от времето традиции. Шанхай е място, където са се появили легендите на времето и са написани най-романтичните разкази. Чрез постоянни иновации градът крачи към по-добро бъдеще.

Художниците, живеещи в града са силно повлияни от дълбоките промени, които е предизвикало от тях потапянето в историята и културата на града. Те са използвали четките или фотоапаратите си да запишат еволюцията на мегаполиса и да изразят дълбока любов към родно си място. Те пътуват през времето, обединявайки минало и бъдеще.

На война с етническата престъпност
Спешни мерки за справяне с етническата битова престъпност. Това е една от важните задачи, които...
Вот на доверие в Гърция
Гръцкият парламент гласува доверие на правителството на премиера Андонис Самарас. Вотът на доверие...
Мерят температурата на пристигащите от Африка в Ню Йорк
Днес следобед се очакват пълните резултати от тестовете в Германия, които ще установят дали...
Поредна екзекуция на журналист
Групировката Ислямска държава уби иракски журналист, брат му и още двама цивилни в село северно от...
Бебе лъвче радва посетителите на зоопарка в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....