Сидеров: институциите да се задвижат

Рейтинг:
4 1
188 0
ЦИК да вземе решение още тази вечер, настояват от Атака

Лидерът на Атака Волен Сидеров настоя за извънреден съвет при президента Росен Плевнелиев, на който да участват главният прокурор Сотир Цацаров и служебният премиер Марин Райков, за да бъдат изнесени всички обстоятелства около откритите 350 хил. незаконно отпечатани бюлетини. Шефът на ДАНС и служебният министър на вътрешните работи също трябва да присъстват на съвета, заяви Сидеров.

Освен тях, от партията настояват участник в съвета да бъде и ЦИК, за да се вземе решение по казуса още тази вечер. Според лидера на Атака на този съвет трябва да се реши дали и какво да се отбелязва на бюлетините, за да се гарантира истинността на вота, и да бъдат спуснати съответните указания към членовете на секционни комисии.

Председателите на парламентарно представените партии също да присъстват в срещата, настояват от партията, тъй като са пряко засегнати от развоя на събитията.

Според лидера на Атака, служебният премиер е пряко отговорен за нормалното протичане на вота и Райков трябва да бъде разпитан. Министерски съвет е трябвало да осъществява контрол върху формите и филмите, с които се печатат бюлетините, и те да бъдат унищожени в присъствието на комисия, категоричен е Сидеров.

Експлозия в автобус уби 11 студентки в Пакистан
Най-малко 11 студентки загинаха и около 20 са ранени след експлозия на бомба, поставена в автобус...
Д. Пеевски: Готов съм да отменят избора ми
Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото,...
В момента:
Океанско приключение
17:00
Новини
17:05
Океанско приключение
18:00
Новини
15 юни
София
В момента
Разкъсана облачност
18°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 13°C
Max: 26°C
Утре
Гръмотевична буря
Min: 14°C
Max: 28°C