Над 14 хил. души искат ефективна присъда за шофьора убиец

Рейтинг:
1 0
Групата във Facebook е създадена от адвоката Георги Георгиев

Над 14 хил. души във Facebook поискаха ефективна присъда за шофьора, който прегази и уби четиригодишния Паоло в пешеходната зона на Стара Загора, а после беше лекуван в болница от мистериозно мозъчно сътресение.

За тежко наказание на Георги Сапунджиев в събота, 7 юни, се обявиха и хиляди майки, които излязоха на поход в памет на момчето и заявиха, че това не е последната им проява.

Камерата на TV7 и NEWS7 засне джипа на брата на Георги Сапунджиев. Владимир посещава брат си в къщата му в с. Змейово, където от петък, 6 юни, той е под домашен арест. Минава покрай нас с висока скорост – на улица, на която живеят още няколко семейства.

Потърсихме Георги, защото при гледането на мярката му за неотклонение в съда не каза нито дума, а в последните дни името му е най-споменаваното в държавата и всеки има право на отговор. След като от къщата не обръщат внимание на екипа ни, питаме Владимир Сапунджиев. Обяснява, че не знае нищо за здравословното състояние на брат си и ни препоръчва да изчакаме Георги да даде пресконференция.

В Змейово са възмутени от решението на съда на пусне Георги под домашен арест. Още в деня на катастрофата жители на Стара Загора обясниха, че Сапунджиев често карал бързо и дори по-рано същия ден отново е забелязан с висока скорост. В селото, в което живее, почти всеки е правил забележка на Сапунджиев за високите скорости. Някои дори го съветвали дни преди трагедията.

Над 14 хил. души във Facebook настояват за ефективна присъда за Георги. Инициативата набира скорост и сред българи в чужбина, които следят случая отблизо. Групата е създадена от адвоката Георги Георгиев. Според него деянието е извършено с особена дързост, цинизъм и наглост, а при явяването си пред съда по никакъв начин не е показал желание да помогне на семейството или да ограничи моралните вреди, които е причинил

Съмненията, че Георги Сапунджиев спекулира с диагнозата си – комоцио и спукано тъпанче, за да избяга от правосъдието, тормозят не само близките на Паоло, но и хората в Змейово. Затова и там вече правят подписка за ефективна присъда. Оказва се, че преди четири години след скандал и бой с кандидат-кмета на ГЕРБ в селото, Сапунджиев отново е лежал в неврохирургията. Свидетели на това кой го е бил след прегазването на малкото момче обаче продължава да няма.

Да бъдем активни и обществено ангажирани – да подаваме сигнали, който някой нарушава системно правилата на пътя, застрашавайки живота на други хора. За това настояват още над 14 хил. души, подкрепящи петицията за ефективна присъда на Георги Сапунджиев.

Очаква се в събота, 14 юни, да се състои нов протест. Говори се и за шествия, които да тръгнат от цяла България към центъра на недоволството – Стара Загора.

добави коментар
Почернени роднини настояват за строги санкции срещу джигите
Неправителствени организации и родителите на деца, загинали в пътни инциденти, организират брифинг...
Мощна експлозия в Донецк
Мощна експлозия разтърси центъра на източния размирен украински град Донецк. Автомобил беше взривен...